Es reprèn ‘El taller dels avis i les àvies’, tots els dilluns a la Llar Pont d’Estels

Categories General

La Regidoria d’Ensenyament i la Regidoria de Benestar Social i Gent Gran han reprès aquesta setmana ‘El taller dels avis i les àvies’, anteriorment conegut com a ‘Escoleta dels avis i les àvies’. L’activitat es durà fins al mes de maig, tots els dilluns de 15.30 a 17.00h, a la Llar d’Infants Pont d’Estels.

La proposta vol que els avis i les àvies gaudeixin d’una hora setmanal compartida amb els néts i netes a la llar d’infants. A més, tenen la possibilitat de rebre assessorament i informació en relació a l’acompanyament dels infants en aquesta etapa de la vida exercint el rol d’avis i àvies.

Lídia Torras, responsable d’Educació de 0 a 3 anys a Martorell, recorda que “és una activitat que ja es feia abans de la pandèmia i vam haver de deixar-la per seguretat. Després de dos cursos sense poder-la duu a terme, aquest dilluns hem engegat un grup a la Llar d’Infants Pont d’Estels, amb vuit infants i 13 avis”.

“Ha estat una tarda molt bonica en la qual ens hem presentat i hem parlat dels objectius d’aquest programa”. “Els avis i àvies ara es troben en un paper diferent al de ser pare o mare, i això pot generar dubtes i situacions en què no sabem com actuar. Per això estem aquí, per compartir, exposar inquietuds, explicar situacions i viure plegats una tarda de jocs per enfortir vincles”.

Lídia Torras, responsable Educació 0-3 anys

Torras comenta que l’activitat és coordinada per “dues educadores amb molts anys d’experiència amb infants de 0 a 3 anys, amb qui els avis i àvies podran parlar de temes com els límits, l’alimentació o d’altres aspectes de la cura infantil”.

Lídia Torras, responsable Educació 0-3 anys

A més, la Regidoria de Gent Gran col·laborarà una tarda al mes “per recollir i resoldre conjuntament aquells aspectes que puguin plantejar en relació a l’edat i la seva generació incloent el ventall d’activitats a Martorell disponibles per edat, i els ajuts i suports que es poden requerir per mantenir el màxim d’autonomia i independència en el futur”, apunta Alfred Rivera, tècnic de Gent Gran.

Alfred Rivera, tècnic Gent Gran

La iniciativa vol crear experiències lúdiques en un context educatiu, oferir alternatives a l’aïllament dels avis i àvies, tot realitzant activitats compartides en grups intergeneracionals, i detectar possibles situacions de vulnerabilitat. Per assolir aquests objectius, sorprendran grans i petits preparant activitats lúdiques i engrescadores perquè tothom s’emporti un bon record.

Font: Es reprèn ‘El taller dels avis i les àvies’, tots els dilluns a la Llar Pont d’Estels