Es reprèn la campanya informativa sobre els serveis de recollida selectiva

Categories General

La Regidoria de Medi Ambient, amb el suport d’Ecoembes i Ecovidrio, reprèn la campanya de sensibilització de la recollida selectiva, que ja va posar en marxa al setembre de l’any passat amb el lema ‘Juga net, amb tu tots guanyem’.

Durant tres setmanes (dimarts, dijous i  divendres, matí i tarda, i els dissabtes al matí) “dos informadors ambientals i una agent cívica estaran presents a tots els barris de Martorell fent una enquesta a la ciutadania sobre el grau de coneixement i d’ús dels serveis relacionats amb la recollida de residus”, detalla el regidor de Medi Ambient, Albert Fernández.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient

Aquests serveis, que estan reflectits en un díptic amb un plànol , són els contenidors soterrats de selectiva, els contenidors per l’oli, els contenidors per la roba, els contenidors per medicaments, els contenidors per piles, la deixalleria municipal, la deixalleria mòbil, les minideixalleries, el servei de recollida de trastos vells… materials divulgatius relacionats amb la prevenció i el reciclatge dels residus.

El regidor recorda que “a tothom qui respongui l’enquesta se li regalarà una bossa plegable de polièster, molt útil per fer menys residus a l’hora d’anar a comprar”, que comunica un missatge ambiental que ens convida a actuar per aturar l’emergència climàtica: “Quan reduïm els residus i fem recollida selectiva contribuïm a frenar el canvi climàtic. La generació i el tractament dels residus és responsable del 10 % de les emissions de Gasos d’Efecte d’Hivernacle”, subratlla.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient

Els informadors ambientals també lliuraran un altre díptic específic per promoure una bona recollida selectiva de la matèria orgànica . “Martorell té un bon índex de recollida selectiva, però cal millorar-la tot evitant que al contenidor d’orgànica hi vagin a parar les bosses de rebuig i altres residus que no siguin biodegradables”, indica Fernández. Per això, en aquest díptic s’explica amb tot detall què es considera matèria orgànica i quins són els beneficis de reciclar-la.

Font: Es reprèn la campanya informativa sobre els serveis de recollida selectiva