Escultures de Paco Arasa a la 4a Exposició Col·lectiva de l’Hospital de Sant Pau

Categories General

Paco Arasa, membre de l’associació Artistes Plàstics de Martorell, participa a la 4a Exposició Col·lectiva de l’Associació d’Amics i Alumnes de l’Hospital de Sant Pau, del 6 al 15 de maig al recinte modernista. Arasa, qui va estudiar Infermeria en aquest hospital universitari i actualment hi treballa al Servei d’Urgències de Pediatria, cedirà tres escultures a la mostra.

Les escultures que exposarà Arasa són “un gres refractari d’alta temperatura figuratiu i hiperrealista, que representa una dona a mig cos. També una escultura més petita que és una Mafalda de ceràmica. En vaig fer una vintena per Nadal i li vaig regalar als meus companys de feina. I una altra escultura de cartró pedra amb una pàtina de bronze que figura un nen d’un metre d’alçada amb un esprai a la mà, que anomeno Aprenent d’artista”, explica el martorellenc.

Paco Arasa, artista

De ben petit, Arasa gaudia fent petites manualitats i construccions amb troncs. Després, sempre autodidacta, es va iniciar en el baix relleu amb fusta, fent diverses talles. El 2004, es va apuntar a l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques de Martorell, on va aprofundir en l’art de l’escultura com a mitjà d’expressió.

En aquesta mostra, tindrà la possibilitat d’unir les seves dues facetes, la sanitària i l’artística, ja que les seves obres romandran visibles al seu lloc de treball. L’any vinent es jubilarà i espera poder-se dedicar més a les seves escultures. Actualment, està estudiant escultura hiperrealista a Barcelona per desenvolupar encara més la seva tècnica, i està duent a terme un projecte d’imaginari festiu de quatre metres amb fibra de vidre, que encara no pot desvetllar.

L’exposició es podrà visitar a la Sala Hipòstila de l’Hospital de Sant Pau, “el que s’anomenava la Sala de les Columnes. La part de drenatge de les antigues Urgències on esperava la gent fins que ingressava en una sala o sortien d’alta”.

Paco Arasa, artista

La mostra conté obres de 13 artistes, coordinades pel Dr. Antonio Cáliz. Tots ells professionals i exprofessionals de Sant Pau, que ha seleccionat per l’ocasió un ventall d’obres pictòriques i escultòriques. L’entrada és lliure i gratuïta.

Font: Escultures de Paco Arasa a la 4a Exposició Col·lectiva de l’Hospital de Sant Pau