Èxit de participació en la xerrada per prevenir malalties cardiovasculars amb motiu de La Marató

Categories General

Més de 60 persones han assistit aquest dijous a la xerrada sobre la prevenció de les malalties cardiovasculars que ha organitzat la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell amb la col·laboració del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell. L’equip de metgesses del servei de cardiologia de la FHSJDM, Dra. Maria Mimbrero, Dra. Adriana Soto i Dra. Maria Ysabel Saldarriaga, han protagonitzat el debat moderat per la Dra. Carme Serrano, cap Departament Medicina del centre.

L’acte, celebrat a la Biblioteca de Martorell, ha comptat amb la presència de les regidores de l’Ajuntament de Martorell, Soledad Rosende, d’Ensenyament i Salut, i Belén Leiva, de Participació, Igualtat, Infància, Adolescència i Cooperació. Aquest acte forma part de les iniciatives en favor de la Marató de TV3 que es porten a terme a tot Catalunya.

Durant la xerrada, la Dra. Mimbrero ha destacat que “un 80% de les malalties cardiovasculars es poden prevenir fent exercici físic, seguint una bona alimentació, tenint salut mental i duent a terme un estil de vida saludable”. A més, ha explicat que és vital ser-ne conscients perquè aquest tipus de dolències “es van construint amb els anys, i el primer símptoma pot ser una mort sobtada”.

Maria Mimbrero, Cardiòloga.

En aquesta jornada, a més, s’ha presentat el llibre ‘Cambia tus hábitos’ recentment publicat per la Dra. Mimbrero, i que aprofundeix “en el què, el perquè i el com d’una alimentació saludable. Explica el fonament de les malalties cardiovasculars, quins són els aliments beneficiosos per nosaltres, i la part més important que és el com fer aquest canvi. A més, la meitat del llibre són 70 receptes saludables perquè ho puguem posar en pràctica des d’ara mateix, sense excuses”.

Maria Mimbrero, Cardiòloga.

Per la seva banda, la Dra. Maria Ysabel Saldarriaga ha afirmat que aquesta mena de malalties pot afectar tothom i que, per tant, aquesta xerrada “també ha estat dirigida als més joves. S’ha de tenir en compte que, malgrat que algunes vegades es tracta de malalties congènites, en la majoria de casos venen provocades pels hàbits de vida adquirits des de la infància”.

Maria Ysabel Saldarriaga, Cardiòloga.

Amb aquesta iniciativa, la FHSJDM ha volgut aportar el seu granet de sorra per ajudar a conscienciar sobre la importància de portar un estil de vida saludable i continuar fent BUM, BUM! durant molt de temps, tal com emplaça La Marató d’aquest any.

Font: Èxit de participació en la xerrada per prevenir malalties cardiovasculars amb motiu de La Marató