FGC reforçarà les línies Llobregat-Anoia i Barcelona-Vallès per Sant Jordi

Categories General

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reforçarà el servei a les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia el proper diumenge 23 d’abril, amb motiu de la diada de Sant Jordi. L’objectiu és facilitar que les persones usuàries es puguin desplaçar en transport públic per gaudir dels diferents actes organitzats durant la diada de Sant Jordi.

Així doncs, respecte a un diumenge habitual, a la línia Llobregat-Anoia, se circularà en horari de dia feiner. Així, l’increment de circulacions respecte a un diumenge habitual serà de 176, passant de 231 a 407. Entre les 12.00 i les 20.00h, es doblaran les circulacions entre Plaça Espanya i Manresa i entre Plaça Espanya i Igualada passant d’1 a 2 trens per hora i per sentit. Entre Plaça Espanya i Martorell hi haurà 8 trens per hora i per sentit en lloc de 3; i entre Plaça Espanya i Sant Boi es passarà de 6 a 15 trens per hora i per sentit.  A més, es reforçarà el servei entre Barcelona i Manresa i entre Barcelona i Igualada, amb trens que doblaran la seva capacitat, amb sis cotxes.

Per altra banda, amb l’objectiu de fomentar la lectura en català, Ferrocarrils oferirà la possibilitat de fer un tast de llibres durant el trajecte en tren. Les persones usuàries podran accedir a diferents llibres i llegir un fragment de cada títol, a través d’un codi QR col·locat en els diferents elements de comunicació de la campanya de Sant Jordi, ubicats als vestíbuls d’algunes estacions de Ferrocarrils i a l’interior dels trens de les línies Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia i Lleida-La Pobla de Segur. La iniciativa comptarà amb un total de 31 títols proposats per 13 editorials. Les obres, publicades els darrers anys, es divideixen en dos grans blocs segons la seva temàtica: trens o astronomia; i estan dirigides tant al públic adult com a l’infantil juvenil.

I relacionat amb Sant Jordi, Ferrocarrils, l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i la Institució de les Lletres Catalanes organitzen una nova edició del concurs literari ‘Relats breus. Un viatge d’històries’ on es convida les persones usuàries de Ferrocarrils a plasmar a Twitter o a Instagram tot allò que els inspira el viatge en tren, ja sigui l’expressió d’una vivència, d’un record o bé d’un relat de ficció.

La participació estarà oberta fins al 23 d’abril a les 23.59h i cal acompanyar els textos que es comparteixin a Twitter i a Instagram amb l’etiqueta #FGCrelats. L’extensió màxima dels relats és de 280 caràcters, inclosa l’etiqueta, i hi poden participar totes les persones que ho desitgin, a partir de 14 anys.

Font: FGC reforçarà les línies Llobregat-Anoia i Barcelona-Vallès per Sant Jordi