Finalitza el programa FPO Dual sociosanitari a les empreses de Martorell i Castellví de Rosanes

Categories General

Aquest matí, la sala de Plens de l’Ajuntament de Martorell ha acollit l’acte de cloenda del programa de Formació Professional Ocupacional (FPO) Dual que s’ha dut a terme els darrers 12 mesos a diferents institucions de Martorell i Castellví de Rosanes. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, han felicitat els alumnes fent-los entrega de diversos reconeixements.

El projecte ha proporcionat contracte d’aprenentatge a 12 joves sense qualificació professional, que han pogut realitzar pràctiques en l’àmbit sociosanitari a la Residència Sant Joan de Déu i la Fundació Arc de Sant Martí de Martorell i també a la Fundació Privada Rosella, de Castellví de Rosanes. En total, els alumnes han realitzat 1.290 hores d’aprenentatge, en què han combinat 490 hores de formació, 370 hores del Certificat de Professionalitat ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’ i un mòdul de 120 hores d’Operacions Bàsiques de Comunicació.

Les valoracions per part dels alumnes han estat molt positives tant per la formació rebuda, com per l’acollença que qualifiquen de “molt gratificant”. “He tingut una mentora que es diu Saida que ha estat sempre molt pendent de nosaltres per facilitar-nos la feina, i he estat molt a gust”, ha afimat Elevé Cortés, alumna de la Formació Professional.

Elevé Cortés, alumna de la Formació Professional

Tal com ha explicat Saida Saqli, auxiliar d’infermeria de la Residència Sant Joan de Déu i mentora dels alumnes en pràctiques, les tasques dels cinc joves que s’han format en aquesta institució han estat “preparar els àpats per als residents, canviar bolquers, aixecar-los, cuidar la seva higiene, i també saber com realitzar els canvis posturals i les mobilitzacions amb grues. En definitiva, se’ls ha preparat perquè sàpiguen totes les tasques que han de fer”.

Saida Saqli, auxiliar d’infermeria de la Residència Sant Joan de Déu i mentora dels alumnes en pràctiques.

Aquest tipus de formacions professionals són necessàries per apropar els joves al món laboral, “i les institucions tenim l’obligació de tirar-ho endavant perquè és la manera d’aprendre un ofici des d’un vessant teòric i també pràctic i que, a més, es tingui contacte amb l’empresa”, ha afirmat l’alcalde Xavier Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell.

Per la seva part, la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas, ha qualificat el projecte de “molt agradable, perquè els alumnes us heu ensenyat molt, però nosaltres també hem après moltes coses sobre les persones que en un futur treballaran en les empreses, i pensem que aquestes formacions s’han de continuar fomentat”.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica.

L’acte ha clos amb l’entrega dels reconeixements als alumnes per la seva tasca d’aprenentatge i com a gratificació d’aquests mesos on han après un ofici des de dintre.

 

Font: Finalitza el programa FPO Dual sociosanitari a les empreses de Martorell i Castellví de Rosanes