Fonollosa demana als martorellencs que es compleixin les noves restriccions anunciades per la Generalitat

Categories General

La Generalitat ha anunciat aquest dimecres noves restriccions per intentar frenar els contagis de coronavirus, que entraran en vigor la nit de dijous a divendres i duraran 15 dies. A banda, el Govern recomana evitar els desplaçaments fora del municipi de domicili per limitar la mobilitat. L’alcalde Xavier Fonollosa ha demanat als martorellencs responsabilitat i que es compleixin les mesures anunciades.

Les noves mesures de restricció contemplen el tancament de bars i restaurants, que només podran servir comandes per emportar. També es limita l’aforament dels comerços al 30%. Hi haurà d’haver controls de l’aforament en temps real als comerços de més de 400 metres o centres comercials, a excepció de la venda de productes de primera necessitat.

Se suspenen congressos, convencions i fires, i es tanquen les sales de jocs. Es tancaran els parcs i jardins, a les 20.00h, i no podran obrir els establiments d’oci infantil.

La cita prèvia al comerç no es contempla, de moment, i es prohibeixen els serveis que impliquen contacte físic, que no siguin mèdics, com massatgistes o estètica, excepte les perruqueries.

L’àmbit de la cultura haurà de reduir els aforaments al 50%. Fins ara, operaven a un 70% en algunes zones com Barcelona o Girona i al 100% a les àrees on no hi havia restriccions especials. Ho hauran de fer sempre amb seient preassignat i tancaran a les 23.00h.

Totes les competicions esportives d’àmbit català, federades, escolars o privades, queden ajornades durant 15 dies per ajudar a contenir els brots de coronavirus. Aquesta decisió no afectarà els entrenaments, ni els usuaris de les instal·lacions esportives. A l’espera que s’acabin de concretar els aforaments, els locals esportius com gimnasos es limitaran al 50% i amb cita prèvia.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha expressat que “no estem davant de rebrots, sinó d’una segona onada. Hem vist com a Martorell la pandèmia evolucionava en els darrers quatre o cinc dies, però també a la resta de poblacions catalanes. Per això, des del Govern de la Generalitat han hagut de prendre aquestes mesures, algunes d’elles dràstiques, perquè no ens passi el que està passant ara a Madrid”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“El coronavirus és entre nosaltres. La facultat de contagi d’aquest virus és molt alta i, tenint en compte l’índex de creixement, hem d’intentar aturar-lo abans no sigui molt pitjor”. “Vam tenir moltes morts, va ser molt virulent i va afectar moltes famílies. Avui no estem com en aquell moment, però s’endevina que, si no prenem mesures, podem tornar-hi”, ha dit Fonollosa, qui ha remarcat que “ara estem més preparats des del punt de vista sanitari i també més conscienciats que aquest virus no és fàcil”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’alcalde ha enviat un missatge de serenor a la població martorellenca i ha incidit que “hem de fer el màxim possible des de les institucions, però també des de la nostra responsabilitat individual, complint les normes i evitant aglomeracions”. “Majoritàriament ho estem fent bé, però aquest virus no és fàcil i haurem d’esperar a tenir una vacuna que sigui eficient. Mentrestant, no ens en queda una altra, hem de conviure de manera intel·ligent amb el virus i fer cas a les recomanacions que ens fan”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A Martorell la taxa de reproducció de l’epidèmia és de 2,23 i l’índex de risc és molt alt. Hi ha sis pacients positius de coronavirus ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha vuit persones pendents de la prova. Al Sagrat Cor hi ha una persona ingressada. I tenim 95 veïns confinats al seu domicili. Hi ha 13 grups escolars afectats: quatre a l’Escola José Echegaray, tres a l’Institut Pompeu Fabra, dos a l’Escola Lola Anglada, un a l’Escola Mercè Rodoreda, un al Vicente Aleixandre, un al Juan Ramón Jiménez i un a l’Institut Joan Oró.

Font: Fonollosa demana als martorellencs que es compleixin les noves restriccions anunciades per la Generalitat