Fonollosa: “Estem aplicant el protocol de prevenció que dicta l’autoritat sanitària”

Categories General

L’alcalde Xavier Fonollosa ha comunicat que, davant la situació sanitària de prevenció del coronavirus, l’Ajuntament de Martorell està aplicant les mesures de protecció dictades pel Departament de Salut de la Generalitat . Tot i que a la nostra població, hores d’ara, no registra cap positiu per la malaltia, el consistori està valorant la suspensió d’alguns esdeveniments públics.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest matí que Catalunya està en fase d’alerta pel coronavirus, el que comporta adoptar una sèrie de mesures per evitar-ne la propagació. Entre d’altres, el Govern ha decidit ajornar tots els actes socials que apleguin més de 1.000 persones en espais tant oberts com tancats. En el cas dels de menor format, es podran celebrar si no s’ocupa més d’un terç de l’aforament del lloc. Aquesta mesura s’aplicarà a tot tipus d’esdeveniments públics, recreatius i d’oci, siguin organitzats per entitats públiques o privades i entrarà en vigor aquest dijous per un període de 15 dies, que podrà ser prorrogat.

Segons ha anunciat l’alcalde Xavier Fonollosa, l’Ajuntament de Martorell està valorant ajornar, per precaució, activitats que aglutinin un gran nombre d’assistents, com ara la Marxa de la Primavera, prevista pel 22 de març, la Nit de l’Activitat Física i l’Esport del proper 3 d’abril, entre d’altres. La decisió es comunicarà entre demà i divendres.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La nostra població es cenyeix al protocol dictat pel Departament de Salut de Generalitat pel que fa als centres escolars i activitats esportives. “Les extraescolars que es facin dins la mateixa escola i no barregin alumnes d’altres centres es mantindran mentre funcioni l’activitat docents. Pel que fa als partits i competicions es faran a porta tancada”, ha apuntat.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Aquest matí, Fonollosa s’ha reunit amb el Departament de Recursos Humans de l’Ajuntament i el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones, així com amb representants sindicals del Comitè de Seguretat i Salut per tal d’adoptar mesures preventives a totes les dependències municipals.

Entre d’altres mesures, “hem determinat instal·lar dispensadors de gel desinfectant a totes les dependències, habilitar sales específiques per fer reunions, suspendre les reunions fora de Barcelona i també aquelles que siguin multitudinàries. Per sort a Martorell no tenim cap cas de coronavirus positiu”, ha remarcat.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa demana a tota la població seguir les mesures de protecció indicades. “Això hem d’intentar frenar-ho i l’única manera de posar-li portes és seguint els dictats que ens diuen”. “Tot i que la malaltia no és d’una virulència extrema, és cert que el nivell de contagi és molt ràpid i cal seguir estrictament les recomanacions del Departament de Salut”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La població pot trucar al 061 per resoldre dubtes o rebre més informació. Els símptomes més comuns de la malaltia inclouen febre, dificultat per respirar, tos o malestar general. El 80% dels casos són lleus, el 15% són greus i el 2%, crítics, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Per prevenir el virus, cal aplicar les mesures d’higiene genèriques davant malalties respiratòries: rentar-se les mans freqüentment amb aigua i sabó o solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn. Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida. Evitar el contacte proper, almenys una distància de dos metres, amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals. Evitar compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.

Font: Fonollosa: “Estem aplicant el protocol de prevenció que dicta l’autoritat sanitària”