Fotografies per il·lustrar la construcció de l’Escola Lutgarda a Kenya a càrrec de Mans Mercedàries

Categories General

Des d’aquest dilluns, el vestíbul de la Biblioteca Martorell acull l’exposició ‘Construcció de la 2a fase de l’Escola Lutgarda d’Ongata Rongai’. Una mostra de fotografies sobre l’evolució de les obres d’ampliació d’aquesta escola de Nairobi, a Kenya. Els treballs són possibles gràcies a la cooperació que hi desplega l’ONG Mans Mercedàries.

Mans Mercedàries va engegar l’any 2015 el projecte de creació de l’escola, habilitant un centre infantil per a nens i nenes petits del barri que, d’una altra manera, “no tindrien escolarització”, segons apunta la responsable de l’ONG, Montse Torras. Des de l’any passat, l’entitat ha iniciat la segona fase, inclosa dins del 26è Camp de Treball, d’ampliar l’escola amb una primera i segona plantes, per a oferir ensenyament fins a primària.

L’exposició plasma “de quina manera l’escola ha anat creixent amb els diners que hem enviat, amb l’enlairament del primer pis, el tancament de finestres i l’arrebossat de les parets, per a tenir-ho a punt per començar a fer-hi la primària”. Torras destaca que és “gràcies a que es tracta d’un projecte que ha comptat amb molta ajuda. Ara és una satisfacció molt gran que estigui a la vista i ulls de tothom”, destaca.

Montse Torras, responsable de l’ONG Mans Mercedàries

L’estiu passat, la COVID-19 va impedir que els voluntaris de l’ONG anessin a Kenya. Tot i així, des del país africà s’han enviat les fotografies “de com les obres s’han anat enlairant fins a enllestir tota la primera planta, i de les aules completes d’educació infantil. Es veu com els infants juguen pel pati, de com mengen, salten, canten o fan bombolles”. Un exercici per mostrar com emergeix una escola “enmig d’un barri molt pobre, amb molt de risc social, amb xarxes de prostitució i de tràfic d’òrgans”.

Montse Torras, responsable de l’ONG Mans Mercedàries

La segona part del projecte va engegar l’any passat i els diners enviats gràcies “a la solidaritat de molta gent” estan servint per acabar l’escola. La previsió, segons Torras, és enllestir la segona planta entre aquest 2021 i l’any vinent, i fer realitat un projecte similar al que l’ONG ja ha dut a terme a Angola: “a Kudielela ara tenim un centre al que hi van cada dia 1.600 nens i nenes, i va sorgir d’un magatzem”.

Montse Torras, responsable de l’ONG Mans Mercedàries

Torras és optimista amb la possibilitat que aquest estiu de 2021, l’ONG pugui “anar a Kenya a treballar, a fer classes, a pintar i decorar i a portar molt de material solidari” per a enllestir al més aviat possible un nou projecte al continent africà.

Montse Torras, responsable de l’ONG Mans Mercedàries

La mostra es podrà veure al vestíbul de la Biblioteca Martorell fins el 30 de gener.

Font: Fotografies per il·lustrar la construcció de l’Escola Lutgarda a Kenya a càrrec de Mans Mercedàries