Gaspar Hernàndez desvetlla els passos per aconseguir la llibertat sense límits

Categories General

El periodista i escriptor Gaspar Hernàndez va presentar ahir a través del web martorelldigital.cat el seu llibre La llibertat interior , en un acte organitzat per la Biblioteca. La publicació neix del procés, però no parla de política. Hi explica què és, per a ell, l’autèntica llibertat: la llibertat interior. La presentació virtual va comptar amb la participació del regidor de Cultura, Andreu González, la directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera, i Isabel Gil, membre del Club de Lectura.

Basant-se en el que abans han dit grans mestres de la psicologia i l’espiritualitat, aquest llibre desmunta els obstacles que ens impedeixen ser lliures. Alguns d’ells són la por, la majoria de pensaments que tenim en el dia a dia, o el personatge que creiem que som. Aquest personatge ens fa fer tots els papers de l’auca, i el confonem amb la nostra vertadera identitat.

Gaspar Hernàndez, periodista i escriptor

Gaspar Hernàndez, en un to proper, a mig camí entre el del dietari i l’assaig, explica els passos per aconseguir la llibertat sense límits. Per escriure el llibre, el periodista va beure del testimoni del funcionari de presons i professor de meditació, Vicenç Alujas, qui li va assegurar que hi ha presos més lliures dins els murs del penal, o de la germana d’en Jordi Cuixart, qui li va explicar que líder d’Òmnium també comparteix aquesta idea. Per a Hernàndez, el fet revolucionari és descobrir qui som en essència. Només llavors podrem ser autènticament lliures.

Gaspar Hernànde, periodista i escriptor

Gaspar Hernàndez va néixer a Sant Esteve d’en Bas l’any 1971. El 2009 va guanyar el Premi Josep Pla de narrativa amb la novel·la El silenci  (Destino) i va obtinir el Premi Ciutat de Barcelona pel programa L’ofici de viure de Catalunya Ràdio, per la seva innovació i rigor, en paraules del jurat.

També ha escrit les novel·les La terapeuta  (Columna, 2014) i La dona que no sabia plorar  (Columna, 2018), el llibre d’assaig L’ofici de viure bé  (Columna, 2009) i el dietari espiritual No sóc d’aquest món  (2016). Gaspar Hernàndez és un dels divulgadors en matèria de psicologia i espiritualitat més reconeguts del nostre país. Les seves novel·les han estat tot un èxit, i amb l’estrena de L’ofici de viure a TV3 es reconeix la seva tasca al llarg dels anys.

Font: Gaspar Hernàndez desvetlla els passos per aconseguir la llibertat sense límits