Imatges del 26è Camp de Treball de Mans Mercedàries s’exposen a la Biblioteca

Categories General

El vestíbul de la Biblioteca Martorell acull, des d’avui dilluns, una nova exposició de fotografies. És la selecció d’unes 70 imatges de l’ONG Mans Mercedàries, corresponents al 26è Camp de Treball fet el passat estiu a Kenya. Hi romandran fins el proper 31 de gener.

L’exposició mostra els resultats del treball que l’ONG va dur a terme entre el 2 de juliol i el 3 d’agost a l’Escola Lutgarda del barri d’Ongata Rongai, a la capital de Kenya, Nairobi. Una expedició composada pels cooperants Montse Torras; Ton Toset; Mireia Carner; Andrea Rovira; Bàrbara Puga i Martí Kun.

A la selecció “es pot fer un tomb per Ongata Rongai”, assenyala la coordinadora de l’ONG, Montse Torras. D’una banda, recull el resultat de les obres del darrer any, consistents en la construcció de la primera planta de l’escola amb les aportacions dels padrins, particulars, comerços, empreses i institucions. De l’altra, tots els tallers fets amb els escolars i altres infants del barri durant l’estada dels cooperants:

Montse Torras, responsable de l’ONG Mans Mercedàries

Els sis voluntaris van pintar i decorar el centre i van coordinar activitats: “Vam fer tallers de braçalets d’estil massai ; de pintures; de màscares; jocs i balls per a 92 nens i nenes i moltes activitats improvisades”. Torras destaca, sobretot, l’impacte que va tenir la creació d’una nova aula d’informàtica amb 20 portàtils donats, i que queda immortalitzada: “Es veu l’aula muntada, els ordinadors funcionant i els nens utilitzant-los”.

Montse Torras, responsable de l’ONG Mans Mercedàries

Són una petita mostra de les més de 6.000 fotografies fetes durant l’estada a Kenya: “En vam fer tantes perquè els nens són meravellosos. Seleccionar-ne unes quantes ha estat molt difícil, perquè totes ens semblen meravelloses i indispensables”.

Montse Torras, responsable de l’ONG Mans Mercedàries

L’ONG agraeix el suport de la Biblioteca: “Ens fan una difusió importantíssima. Així tenim una porta al coneixement de la gent, i són molt ulls que ho veuen i ho coneixeran. Hi ha gent molt generosa que si veu l’exposició es consciencia que necessitem molts diners per a fer el segon pis de l’Escola i altres projectes”, afegeix la cooperant.

Font: Imatges del 26è Camp de Treball de Mans Mercedàries s’exposen a la Biblioteca