Inscripcions actives per participar a la 30a Marxa de la Primavera

Categories General

La Regidoria d’Esports ha obert les inscripcions per participar a la 30a Marxa de la Primavera, que tindrà lloc diumenge 26 de març. La cita combina l’esport, el lleure i el redescobriment del paratge natural de Martorell. Com en anteriors edicions, la caminada compta amb activitats variades per a totes les edats, incorporant-ne algunes novetats.

El punt de sortida serà, a les 10.00h, des de la plaça del Pavelló Esportiu Municipal, on es farà un escalfament previ abans d’iniciar el recorregut per l’entorn natural de Martorell. El recorregut curt serà de 6,5 Km per la serra de Les Torretes, Quatre Camins i Les Mines de Plom. El recorregut llarg serà de 10,8 Km, envoltant el Montgoi, i gaudint de les visites al Castell de Sant Jaume i a Les Mines de Plom.

Activitats físiques i esportives

Dins de les activitats proposades, podrem trobar un raid d’aventura dins les Roques d’en Matauet, un circuit amb diferents proves d’habilitat, força i equilibri. També hi haurà una activitat d’orientació 360.NORD, amb un circuit circular de 2,5 km de recorregut amb sortida i arribada a Quatre Camins. El circuit, a més, constarà de vuit balises amagades que els participants hauran de trobar i segellar correctament al mapa.

L’activitat de marxa nòrdica consta d’un recorregut guiat per tècnics especialitzats, on els participants podran conèixer la tècnica de desplaçament amb bastons.

Activitat més que bosc

Itinerari circular de 7 km guiat per les serres de Les Torretes i l’Ataix per descobrir i conèixer el patrimoni històric i arqueològic de la zona: el Monestir de Sant Genís de Rocafort, les antigues pedreres, l’obra de pedra seca, testimoni de l’explotació agrícola de la muntanya, Les Mines de Plom, el Castell de Rosanes; Les Torretes del Clos i Griminella; l’Oratori de l’antic Convent de Caputxins i Les Mines d’Aigua del Torrent de Rosanes.

Activitats de descoberta i d’ajuda en la reforestació

L’estiu 2021 les flames van modificar de forma sobtada l’aparença de la nostra muntanya. L’incendi va ser una desgràcia que entre tots podem contribuir a revertir. Sota el lema ‘Estimem la Serra de l’Ataix’ es dona continuïtat a un programa d’activitats de divulgació i sensibilització que ajudi a entendre millor l’entorn natural més immediat i preservar-lo de forma activa. Aquest programa es durà a terme de forma paral·lela a l’execució de les  diverses fases dels plans de neteja i recuperació que s’estan executant i que  ja es van iniciar  des del primer moment.

Així, es regaran els 50 plançons d’olivera i ametller que es van plantar l’any passat, es reposaran baixes i es faran tasques de manteniment per ajudar-los a créixer. També es descobriran quines plantes s’estan recuperant de forma natural després de l’incendi. Veurem com estan creixent i aprendrem a identificar-les. Es faran boles d’argila amb llavors per ajudar a fer germinar alguns arbustos propis de la zona que no han pogut créixer de forma natural. Les deixaran assecar i les escamparan per la zona.

Vermut i dinar

Tant si has participat a la marxa com si no, a partir de les 12.00h, a la plaça de l’Església podreu gaudir de musica en directe amb el grup martorellenc Big P & Little J i PD’s, i a partir de les 13.30h, d’un dinar popular.

Cançó de la Marxa de la Primavera

Amb motiu del 30è aniversari de la Marxa de la Primavera, l’alumnat del Departament de Cançó de l’Escola Municipal de Música de Martorell, ha compost una cançó especial. La lletra, música i interpretació és d’Àlvaro Lois, Natàlia Funes, Aina Gonzàlez, Dolça Arús, Joan Prats, Josep Maria Tella, Anna Roig, Carmen Valero, Àlex Badia i Eloi López. Amb la col·laboració de Pep Artigues dels Estudis “La Droguería” de Martorell.

Inscripcions

Les inscripcions a la 30a Marxa de la Primavera es poden fer a qualsevol de les Oficines d’Atenció a l’Usuari del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), lliurant el full d’inscripció : al Centre Integral d’Esport i Salut (CIES), a les Oficines del PMSAPM, al Complex Esportiu La Vila i al Complex Educatiu Torrent de LLops. Podeu consultar tota la informació de la 30a edició de la Marxa i fer les inscripcions en aquest enllaç .

Tots els circuits contenen un punt emblemàtic on realitzar una fotografia per compartir a les xarxes socials amb el hashtag #Marxaprimavera22 o #estimemserradelataix.

Font: Inscripcions actives per participar a la 30a Marxa de la Primavera