Inscripcions obertes al ‘Viu un llibre’, on els joves participen en la creació d’una obra

Categories General

La Biblioteca Martorell participa al ‘Viu un llibre ‘, un projecte del Servei de Biblioteques Públiques de la Generalitat per a implicar els joves en la lectura i la compartició del procés de creació literària. L’equipament els convida a adherir-se a la plataforma interactiva Fiction Express , que posa en contacte els joves lectors amb autors. Ambdós parts comparteixen el procés per crear un relat al llarg de vuit setmanes.

Tots els joves d’entre 10 i 16 anys -des de 5è de primària a 4t ESO- s’hi poden inscriure a través de la Biblioteca. Això els comportarà l’accés a la plataforma, que ofereix en exclusiva un seguit de títols literaris en català, castellà i anglès, i que s’agrupen en tres nivells segons el grau de dificultat.

La tècnica de la Biblioteca Josefina Canals, explica que “és una manera molt entretinguda, divertida i atractiva de llegir un llibre, per capítols durant vuit setmanes, i d’estar en contacte permanent amb l’autor”. Cada setmana, el lector trobarà tres capítols, que llegirà i debatrà amb altres lectors, interactuarà amb l’escriptor i votarà el que li agradi més. Amb el resultat de la votació popular, l’escriptor continuarà la història.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Canals explica que “l’activitat millora la competència lectora, connecta lectors i autors i fomenta la capacitat creadora dels joves per a crear històries”.

La Biblioteca es va adherir al projecte el setembre de 2020, però la dinàmica de funcionament permet afegir-s’hi en qualsevol moment “perquè cada vuit setmanes comença el procés de publicació d’un llibre i els joves s’hi poden incorporar sense problema”.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Actualment estan en marxa els nous títols Totes elles de Muriel Villanueva en el nivell 1; La porta de la torre maleïda de Joan Pau Hernández al segon nivell i El secret, de Víctor Panicello al tercer.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Les inscripcions es poden fer trucant al telèfon 93 775 60 60 de la Biblioteca Martorell o enviant un mail al correu b.martorell@diba.cat.

Font: Inscripcions obertes al ‘Viu un llibre’, on els joves participen en la creació d’una obra