Inscripcions obertes als esplais de gent gran per als nous cursos d’informàtica

Categories General

La Regidoria de la Gent Gran de l’Ajuntament de Martorell posa en marxa la inscripció a nous cursos d’informàtica. Es farà, de manera presencial i/o telemàtica, als esplais de Buenos Aires i La Vila. Els cursos ajuden les persones grans a adquirir coneixements pràctics en informàtica, començaran el 7 de març i s’allargaran tot el primer semestre.

Els cursos són fruit de l’acord signat entre l’Ajuntament de Martorell (PMSAPM), la Fundació “La Caixa” i les Associacions de Gent Gran del municipi. Són una oportunitat més per a millorar o incorporar coneixements de cara a afrontar amb èxit els reptes de la gent gran davant les noves tecnologies.

“Cada cop hi ha més gestions que cal fer en línia, i hi ha persones grans que necessiten un suport per aprendre’n”, comenta la regidora de Gent Gran, Cristina Dalmau. Per això, es promouen cursos amb un temari “per iniciar-se en la informàtica, aprendre a fer videoconferències, a fer servir el WhatsApp, a comprar en línia a Internet o a entrar i consultar el web de La meva salut “, explica Dalmau.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l’Ajuntament

També hi ha la possibilitat de participar en un segon bloc, en format taller, orientat a l’ús pràctic de les tecnologies en la vida quotidiana, i que inclou fer tràmits per Internet; comunicar-se per la xarxa; preparar un desplaçament o gestionar imatges.

A més, per als usuaris molt avançats que vulguin compartir coneixements en noves tecnologies -i fins a completar l’aforament de l’espai-, s’ha obert enguany un grup d’ajuda mútua que funciona tots els divendres, de 10.00 a 11.30h, per practicar, compartir dubtes i resoldre dificultats dins del grup.

“Fins ara els cursos han anat molt bé, i els repetim perquè cada cop hi hagi més gent gran competent en informàtica”, comenta la regidora. Dalmau considera que “a Martorell ja hi ha molta gent gran que en sap fer ús, però sempre hi haurà qui tingui aquesta necessitat i per això els continuem oferint”. Dalmau aclareix que “el número de places és limitat, però tothom qui no es pugui incorporar ara ho podrà fer en el segon semestre”.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran de l’Ajuntament

Per consultar horaris i confirmar la plaça s’ha de realitzar la inscripció en qualsevol dels dos Esplais Municipals de la Gent Gran de forma telefònica, trucant a l’Esplai de La Vila -al 93 775 56 04- o bé al de Buenos Aires als telèfons 93 775 32 56 o 93 774 20 77.

Font: Inscripcions obertes als esplais de gent gran per als nous cursos d’informàtica