Israel Núñez torna a la competició ciclista aquest any participant a la Copa Catalana

Categories General

El ciclista martorellenc Israel Núñez ha tornat a la competició aquest 2021 participant en la primera prova de la Copa Catalana Internacional Biking Point (puntuable alhora per la Supercup Massi), el passat cap de setmana a Banyoles. Núñez es va ressentir d’una lesió muscular a l’esquena patida els darrers dies, i va finalitzar en la 65a posició. El ciclista espera recuperar-se per a la segona jornada, que se celebra el proper cap de setmana.

Núñez va fer els 32 quilòmetres del circuit banyolí en 1 hora, 32 minuts i 25 segons , a 9 minuts i 2 segons del guanyador, Igor Koretzsky. Reconeixia al Ràdioesport de Ràdio Martorell que “darrerament havia entrenat i m’havia exigit massa i tenia una sobrecàrrega que no vaig sentir fins la cursa”. Com a resultat, “no vaig tenir un gran dia. El meu cos encara estava ressentit i no responia. I quan no estàs al 100% per competir, es nota molt”.

Israel Núñez

L’exigència de la prova va condicionar el resultat: “Van ser cinc voltes per un terreny irregular que implica canvis de ritme constant i una pujada bastant tècnica de pedres. Em punxava l’esquena, i vaig haver de baixar de la bici i fer el tram a peu, perdent temps”. Reconeix que, tot i que anteriorment havia tingut alguna sobrecàrrega a la zona, mai havia patit una lumbàlgia d’aquestes característiques.

Israel Núñez

Diumenge té lloc la segona jornada al Corró d’Amunt (el Vallès Oriental). Núñez s’ha promès “fer bondat durant la setmana per arribar-hi bé i puntuar el màxim que pugui”. En tot cas, la prova serà força diferent: una contrarellotge, per tal de garantir les millors condicions sanitàries per a corredors i acompanyants.

Israel Núñez

Després de la segona jornada, la Copa Catalana farà un descans fins a l’abril -dies 17 i 18 a Santa Susanna, al Maresme-. Entremig, ciclista participarà a la Mediterranean Epic a Orpesa del Mar (Castelló), prevista pels dies 25 al 28 de març.

Israel Núñez

Un altre dels objectius futurs és la Volta a Catalunya. Núñez confia que es podrà celebrar, tenint en compte que “s’estan prenent moltes mesures de seguretat” en forma de PCR’s, controls de temperatura, obligatorietat d’ús de la mascareta i absència de públic. Bona mostra d’això és el fet que “cap corredor hagi donat positiu de coronavirus en cap gran competició, ni en el Giro, ni al Tour ni a la Vuelta”.

Font: Israel Núñez torna a la competició ciclista aquest any participant a la Copa Catalana