Ja es poden presentar propostes als Pressupostos Participatius 2022

Categories General

L’Ajuntament de Martorell ha obert el termini de presentació de propostes per als Pressupostos Participatius 2022. Tothom qui vulgui ja pot presentar a decideix.martorell.cat les seves idees per millorar el poble fins el proper 22 d’agost, en una edició que culminarà amb les votacions populars entre el 7 d’octubre i el 7 de novembre.

Les propostes han de tenir un interès general -no poden respondre a interessos personals o particulars- i atènyer a una necessitat concreta, tant pel que fa a inversions que siguin competència de l’administració local -obres i/o millores en instal·lacions, equipaments, via pública o medi natural-, com accions sobre l’oci o l’associacionisme, i també de caire social.

Podran participar-hi tant entitats com persones físiques vinculades a Martorell (no cal que hi estiguin empadronades) i majors de 16 anys, presentant un màxim de 3 propostes. Ho explica la regidora de Participació de l’Ajuntament de Martorell, Belén Leiva.

Belén Leiva, regidora de Participació de l’Ajuntament de Martorell

Cada proposta formulada no podrà superar els 40.000 euros -l’Oficina de Pressupostos Participatius pot ajudar a valorar-la- i haurà de cenyir-se exclusivament al nostre terme municipal. Al web es pot trobar un document on s’expliquen els criteris que han de complir les propostes per passar a votació.

Finalitzat el termini de presentació es posarà en marxa la segona fase de valoració tècnica per part dels tècnics municipals. Aquests analitzaran les propostes del seu àmbit i informaran de si compleixen tots els criteris tècnics necessaris, descartant aquelles que modifiquin projectes ja existents o que comprometin pressupostos futurs. Els tècnics també podran complementar propostes -per exemple, fent un càlcul del seu cost- i avisar l’entitat o persona en el cas que la idea no compleixi algun dels criteris per proposar de modificar-la. També amb el beneplàcit dels proposants, els tècnics poden proposar la unificació de dues o més idees que siguin molt afins. La fase s’estendrà de l’1 al 30 de setembre.

Tot seguit començarà la tercera i darrera fase de votacions -del 7 d’octubre al 7 de novembre-, que coincidirà amb la Festa del Roser i on també es posaran punts de votació al carrer. Podrà votar qualsevol major de 16 anys empadronat a Martorell, triant entre 3 i 5 propostes que més li agradin. Les més votades seran les que s’executaran.

Un taller de propostes, novetat d’enguany

Coincidint amb aquesta edició, es va celebrar el passat dimarts 19 de juliol, un taller de propostes als Pressupostos. La Regidoria hi va convidar persones que habitualment hi participen, que van fer una pluja d’idees i van treballar en la creació de propostes col·lectives. De la sessió en van sortir una desena d’iniciatives, que seran incloses enguany.

A més dels Pressupostos Participatius d’adults, el projecte inclou també els referits als infants i als adolescents, que ja s’han dut a terme en aquest curs 2021-22 als centres educatius de la nostra població.

Font: Ja es poden presentar propostes als Pressupostos Participatius 2022