Joan Tort: “La vida val la pena viure-la intensament, la festa de Sant Antoni s’ho mereix”

Categories General

Els Amics de Sant Antoni Abat de Martorell han iniciat aquest vespre la 376a edició de les Festes dels Tres Tombs amb el pregó de Joan Tort, l’encesa d’atxes de vent i la ballada de sardanes a la Plaça de La Vila. La festa ha tornat a reunir els assistents amb el foc, un dels elements simbòlics d’aquestes celebracions, i demà viurà el seu dia gros amb la passejada dels carros, els carruatges i els cavalls pels carrers de Martorell. El vicepresident del CF Martorell ha recordat els seus lligams amb la festa i de quina manera l’ha viscuda al llarg de la seva vida des del balcó del consistori, on hi ha aparegut acompanyat per l’equip de govern, els representants dels Amics de Sant Antoni Abat i la resta de companys del CF Martorell, l’entitat abanderada d’enguany.

“És un honor ser pregoner, agraeixo aquesta oportunitat de participar en una festa tan nostrada, Sant Antoni, una de les festes més antigues de Martorell”, ha dit Joan Tort, qui s’ha mostrat emocionat per poder adreçar unes paraules als assistents. En el seu pregó, ha recordat com ha vist aquesta festivitat: “encara que mai he participat activament, any rere any he assistit als actes organitzats amb motiu d’aquesta festa. El meu avi, era tractant de vins, el meu pare va ser banderer i el meu sogre portava un carro carregat de troncs. Quan era petit, al balcó de casa meva, al carrer del Mur, es posava un cavall de cartró guarnit esperant la comitiva”.

Tort ha reblat dient que “Sant Antoni era una gran festa i encara ho és, gràcies al gran treball que han fet al llarg dels anys els membres que han format part d’aquesta entitat” i ha desitjat unes molt bones festes. “La vida val la pena viure-la intensament, la festa de Sant Antoni s’ho mereix”, ha conclòs.

La normalitat torna als Tres Tombs

Sobre la festa també ha parlat l’alcalde Xavier Fonollosa, qui ha subratllat que “tornem a reprendre la festa de Sant Antoni tal i com havíem fet sempre, a diferència dels dos anys anteriors”. Sobre l’entitat abanderada, el CF Martorell, ha admès que “estem molt contents que estigueu aquí i que com a entitat porteu la bandera de la festa.”.

En aquest sentit, el regidor de Cultura, Andreu González, ha destacat la continuïtat de la festa. “M’agradaria posar en relleu els 376 anys de la festa i que només es va deixar de fer en una ocasió, ni el coronavirus ha pogut amb aquesta festivitat”.

Per últim, el president del CF Martorell, Rafa Garcia, ha posat sobre la taula “l’orgull immens” de ser avui al balcó de l’Ajuntament de Martorell. “No ha estat fàcil coordinar tot l’organigrama, tenim nens i carruatges amb els colors del club, però és impressionant i estem encantats de participar-hi, estem molt agraïts”, ha tancat.

Demà, a partir de les 9.00h es reprenen els actes de celebració dels Tres Tombs amb l’esmorzar traginer, mentre que a les 11.00h començarà l’enganxada dels carruatges i la passada pels carrers de Martorell, abans que a les 13.00h arrenquin els Tres Tombs. Poden tornar a escoltar la retransmissió del pregó d’aquest vespre sempre que vulguin.

Ajuntament de Martorell · Pregó Tres Tombs

 

Font: Joan Tort: “La vida val la pena viure-la intensament, la festa de Sant Antoni s’ho mereix”