Joc virtual i sorteig per commemorar la Setmana de la Prevenció de Residus

Categories General

L’Ajuntament de Martorell s’adhereix a la 13a Setmana Europea de la Prevenció de residus que se celebra del 20 al 28 de novembre. Degut a les circumstàncies imposades per la pandèmia la Regidoria de Medi Ambient tampoc no ha organitzat el Mercat d’intercanvi i 2a mà que durant els últims anys s’ha celebrat a la Rambla de les Bòbiles, però continua donant suport a la setmana, aquest any amb l’elaboració del joc virtual InfluenceRs el Repte de les 3R.

És tracta d’un joc d’escapada, específicament dissenyat per a Martorell, adreçat als joves i població adulta per ajudar-los a comprendre que som part important en la prevenció i gestió dels residus. A partir d’activitats dinàmiques interactives i multitud d’exemples d’hàbits sostenibles, aprofundeix en la reducció, reutilització i reciclatge dels residus.

Aquest joc quedarà allotjat indefinidament a la pàgina web de l’Ajuntament http://www.martorell.cat/recicla , i s’ofereix als instituts, juntament amb una Guia Didàctica, com a recurs per treballar la temàtica dels residus durant el curs escolar.

A més, amb motiu de l’estrena, sortejarem una caixa d’experiències entre aquells seguidors del perfil d’Instagram de l’Ajuntament que durant la Setmana de la Prevenció facin ‘magrada’ al post on s’anunciarà el sorteig, etiquetin un amic i publiquin una fotografia explicant una acció de prevenció de residus que realitzin en la seva vida quotidiana amb els hashtag #EWWRCat i #EWWRMartorell .

Les entitats organitzadores de la Setmana Europea de la Prevenció de residus posen a  disposició un portal interactiu obert i gratuït per tothom que inclou més de 40 activitats i recursos virtuals des d’infografies, vídeos, exposicions virtuals, jocs educatius on-line, concursos de preguntes, reptes com reduir la teva petjada digital o l’escaper room Alerta plàstic, webinars i una webserie de 13 capítols a youtube, per aprendre a donar una nova vida a uns texans, a netejar sense fer residus, a reparar i cuinar sense malbaratar, etc.

El portal ens permet endinsar-nos en la prevenció de residus buscant recursos tant per tipus d’activitats com per temes: ecodisseny, el menjar no es llença, prevenció de residus, residu zero a casa, fes-ho tu mateix…

Dia temàtic 2021: Comunitats circulars, comunitats sostenibles

L’enfoc temàtic de la 13a Setmana Europea de la Prevenció de Residus posa el focus en el binomi “comunitats circulars, comunitats sostenibles, treballem plegats per un planeta residus zero”. La idea és inspirar noves accions per treballar junts i de forma col·laborativa per tal de canviar els patrons de consum i producció de la societat, i apel·lar a la responsabilitat compartida que hi ha darrere de la prevenció de residus i el paper important que tenim totes les persones i comunitats locals per a reduir la seva generació. La promoció de l’economia circular i d’una societat amb zero residus i zero emissions és el que ens pot conduir cap a un futur sostenible. Pots consultar l’agenda de la Setmana Europea de la Prevenció de residus en aquest enllaç .

Font: Joc virtual i sorteig per commemorar la Setmana de la Prevenció de Residus