Jordi López: “Donarem un ambient molt especial en aquest vespre d’estiu”

Categories General

La Tresca i Bufa and Sons aterraran aquest dissabte al Pont del Diable en la segona setmana del festival PAS Petit. Són dues formacions, La Tresca i la Verdesca i Bufa and Sons que, tot i que estan acostumades a actuar per separat, a Martorell pujaran juntes a l’escenari per oferir un show familiar, instrumental i amb moltes sorpreses. El membre de la Tresca i la Verdesca, Jordi López, explica què podrà veure el públic en la segona setmana d’aquest festival d’estiu.

Què presentareu aquí al Festival PAS?

Venim a portar una cosa molt exclusiva i especial que no passa gaires vegades. Dos grups que es dediquen a públic familiar o general junts actuant i tocant plegats. Per un cantó, hi ha la Tresca, un grup de música familiar, que fem cançons per espectacles d’animació i teatre. Són cançons que sovint no encaixen a molts llocs on anem a tocar, però al concert del Pont del Diable pot encaixar moltíssim, i més barrejats amb un súper grup, com són els Bufa & Sons. Ells fan música instrumental, amb Xavi Lozano al capdavant. Toquen instruments impossibles, objectes de la vida quotidiana que han convertit en instruments, sobretot en flautes. Fan adaptacions i fan sonar qualsevol cosa. Fan una música deliciosa. Tenir-los plegats pot ser un luxe, per començar per nosaltres, que ho gaudim com a músics, però també per un públic que veurà una cosa que no passa gaires vegades.

Com us combineu els dos grups dalt de l’escenari?

Amb naturalitat i amb molt de joc. Agafem l’essència de cada cançó, mirem què necessita i entre tots li donem forma. Sovint són cançons que els Bufa & Sons coneixen molt, perquè ens han acompanyat moltes vegades i han participat a gravar moltes de les nostres cançons i discos. Fins i tot ells són partícips directes d’alguns dels arranjaments, i llavors és un moment especial per agafar un arranjament que normalment només sona al disc i posar-lo aquell dia en directe per al públic.

Heu de canviar el xip a l’hora de pujar a l’escenari junts o us coneixeu tant que esteu acostumats a encaixar ràpid en l’actuació?

Els espectacles que oferim són bastants diferents. Els nostres d’animació són més efervescents o dinàmics, d’estar a l’espera de com respon el públic. La seva música és més pausada, la tenen més païda, tenen uns arranjaments molt ben travats… I aquesta és la barreja: la frescor d’un grup d’animació per un cantó, amb uns músics que fan música molt suculenta.

Com convidaries els martorellencs a venir al concert?

Convidaria tant els que coneixen especialment la Tresca o els Bufa, com els que no han sentit a parlar mai d’aquests grups, que s’apropin al bon rotllo que hi haurà sota el Pont del Diable a escoltar unes cançons musicades de manera especial per aquell dia. I que segur que donaran un ambient molt especial en aquest vespre d’estiu.

Ajuntament de Martorell · Jordi Lopez Web

 

Font: Jordi López: “Donarem un ambient molt especial en aquest vespre d’estiu”