Jornada de portes obertes a l’Àgora, un dels edificis de protecció oficial de La Sínia

Categories General

Els propietaris dels habitatges de compra de l’edifici Àgora, situat al nou barri de la Sínia, han pogut veure aquest matí els pisos per primer cop. Aquesta construcció es tracta d’una de les dues promocions d’edificis amb protecció oficial que ha dut a terme la Fundació Salas amb el suport de l’Ajuntament de Martorell. L’alcalde, Xavier Fonollosa, i el president de la Fundació Salas, Manel Rodríguez, han oficiat l’acte i han assegurat que al juliol les obres estaran acabades i els propietaris podran entrar a casa seva.

A aquesta jornada de portes obertes també han assistit Albert Fernández, el regidor de Planificació Urbanística, el coordinador general de l’Ajuntament de Martorell, Rodrigo Alaminos, la coordinadora jurídica administrativa de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Martorell, Cristina Benítez, Ana Carolina, la Cap de l’Oficina Local d’Habitatge de Martorell, la directora de Promoció Social de la Fundació Salas, Clara Muñoz, i el project manager de la Fundació Salas, Javier Puig.

L’edifici Àgora és un conjunt de 130 habitatges en règim de compravenda amb protecció oficial que va començar a construir-se el setembre de 2021 i que estarà acabat el mes de juliol de 2023. Aquesta edificació és fruit d’”una col·laboració publicoprivada entre l’Ajuntament de Martorell que ha cedit els terrenys, i la fundació Salas, una entitat sense ànim de lucre que es dedica a fer pisos per poder-los entregar a un preu més accessible”, ha afirmat el president de l’entitat, Manel Rodríguez.

Manel Rodríguez, president de la Fundació Salas.

Aquest projecte neix de la necessitat d’oferir habitatge a un preu assequible als habitants de Martorell, aprofitant la disponibilitat de recursos. “Els ajuntaments podem fer habitatges de Protecció oficial perquè disposem del sòl, i llavors, amb el treball d’un promotor social, es pot fer possible. Ara a Martorell estem fent 260 habitatges i després en farem 70 més, perquè creiem que aquesta és la forma de què la gent pugui tenir habitatges a un preu més econòmic”, ha explicat l’alcalde, Xavier Fonollosa.

Amb tot, l’edifici Àgora no és el primer que es fa al municipi amb aquestes característiques: “Martorell és una ciutat que històricament té una llarga tradició de fer habitatges de Protecció oficial, com són les edificacions a Buenos Aires, Torrent de Llops, les Bòbiles, Camí Fondo i ara la Sínia”, ha afirmat Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell.

El bloc que s’ha visitat avui compta amb pisos de dues, tres i quatre habitacions, amb cuina americana, lavabo i il·luminació natural. A més, es troba al nou barri de la Sínia, que disposa d’un 88% de superfície d’espai públic, i amb un Parc Central de més de 20.000 m2. Tot i que els propietaris havien pogut veure els pisos sobre plànol, avui han visitat les obres per primer cop i s’han mostrat “molt il·lusionats, amb ganes i agraïts per l’ajuda pública que han rebut”, tal com han expresssat Noelia Rodríguez, Jordi Martínez i Núria Olmos, alguns dels compradors.

Noelia Rodríguez, Jordi Martínez i Núria Olmos, propietaris d’alguns pisos del bloc.

En entrar, els propietaris han rebut una acreditació organitzada per colors en funció del pis i bloc que tinguéssin. Així, la visita s’ha dut a terme d’una forma organitzada i molt profitosa perquè els interessats han pogut veure com avancen les obres, i com serà la seva pròxima casa.

Font: Jornada de portes obertes a l’Àgora, un dels edificis de protecció oficial de La Sínia