Joventuts Musical organitza ‘masterclasses’ amb la soprano Ainhoa Garmendia

Categories General

Joventuts Musicals de Martorell està organitzant, del 27 al 29 de desembre, el seu primer cicle de masterclasses a càrrec de la soprano Ainhoa Garmendia. Té lloc a l’Escola Municipal de Música i hi participen cinc alumnes seleccionats, que aquest dijous oferiran un concert obert al públic per mostrar els fruits del que han après.

El president de Joventuts Musicals de Martorell, Aleix Palau, explica que “són les primeres masterclasses que organitzem des de l’entitat, vinculades al Concurs de Cant Josep Palet. Les està oferint la soprano basca Ainhoa Garmendia, que compta amb una dilatadíssima carrera. Fa més de dues dècades que viu a Alemanya, des d’on ha pogut desenvolupar una trajectòria impecable, interpretant alguns dels principals títols operístics per al seu registre vocal. Tenir-la a Martorell és una sort, un luxe i un honor”.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals Martorell

Pau Armengol, Laura Cruz, Nacho Guzmán, Cristina Tena i Andrea Martí són els cantants que van aplicar a les masterclasses i que han estat triats per Garmendia per participar-hi. La soprano assegura que “està sent una experiència fantàstica perquè m’he trobat amb cantants d’un nivell altíssim. A més, comptem amb l’acompanyament d’Alessio Coppola al piano, que és meravellós, i amb aquest entorn que té una acústica increïble”.

Ainhoa Garmendia, soprano

Les sessions estan tenint lloc de dilluns a dimecres, de 10.00 a 13.00h i de 14.00 a 18.00h. L’entrada és lliure per qui hi vulgui assistir com a oient. Aquest dijous, a les 18.30h, es farà un concert obert a Cal Nicolau amb els resultats de les classes. “Hi haurà àries i duets de tot tipus, ja que comptem sopranos, mezzosopranos, barítons i tenors, cosa que no passa sempre. El repertori serà molt variat i animo tothom a passar-hi una bona estona”, avança Garmendia.

Ainhoa Garmendia, soprano

Per altra banda, Joventuts Musicals de Martorell ha obert la convocatòria pel 5è Concurs de Cant Josep Palet , que se celebrarà del 25 al 27 de març de 2022 a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural.

El Concurs Palet estarà format per una Fase Preliminar que se celebrarà de forma virtual i una Semifinal i Final que serà presencial. Al certamen hi poden participar cantants d’entre 18 i 35 anys. El termini d’inscripció finalitzarà el 28 de febrer de 2022.

Font: Joventuts Musical organitza ‘masterclasses’ amb la soprano Ainhoa Garmendia