La ballarina Sol Picó proposarà dilluns un laboratori sobre creació de dansa

Categories General

La ballarina i coreògrafa Sol Picó oferirà dilluns, 30 de novembre, un laboratori de dansa en línia a través del Canal YouTube de l’Ajuntament de Martorell . La sessió serà oberta a tothom i començarà a les 19.00h. Ensenyarà el procés de creació d’un espectacle de dansa, i hi intervindran diverses entitats de Martorell, que formularan preguntes a l’artista.

L’activitat forma part d’un conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament de Martorell i l’artista alcoiana, consistent en cedir l’espai de Ca n’Oliveres per als assaigs del darrer espectacle de la companyia, Covinal . A canvi, l’artista ofereix la sessió del laboratori de dansa, una posada en escena al proper festival Fem Dansa i la direcció artística-tècnica del projecte de La llegenda del pont del Diable 2022 o 2023.

La sessió de dilluns es podrà veure a través d’aquest enllaç i tindrà una durada aproximada d’una hora i quart. Picó desvetllarà a l’audiència com és el procés de creació per a la concepció d’un espectacle. Tot seguit, hi intervindran l’Espai Dansa, el Grup de Dansa d’El Progrés, l’Aula de Teatre, l’Espai Jove Punt Nord i el Martorell Gimnàstic Club. El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Andreu González, clourà l’acte.

‘Covinal’, darrer espectacle assajat a Martorell

Un dels punts que es tractarà en aquest laboratori de dansa serà el darrer espectacle de la compayia, titulat Covinal . Aquest, s’ha assajat les dues darreres setmanes a Ca n’Oliveres, i s’ha estrenat aquest dijous al Mercat del Born de Barcelona, en el marc de l’encesa de llums de Nadal a la Ciutat Comtal.

“És un treball que reflexiona sobre el que ens està passant amb la pandèmia, a través d’uns personatges que viuen un confinament i que s’acaben trobant i celebrant que ja veuen la llum al final del túnel, l’encesa de llums”, destaca la ballarina i coreògrafa valenciana.

Sol Picó

Diplomada en dansa clàssica i espanyola, Picó ha aprofundit en la dansa contemporània a cavall entre Barcelona, París i Nova York i ha creat més d’una trentena d’espectacles, en les que combina teatre en sala amb grans produccions de carrer. Amb la seva companyia ha portat espectacles a més de 40 països del món, i ha obtingut 10 premis MAX de les arts escèniques, la Creu de Sant Jordi o el Premi Nacional de Dansa de la Generalitat de Catalunya i del Ministerio de Cultura.

Font: La ballarina Sol Picó proposarà dilluns un laboratori sobre creació de dansa