La Banda Simfònica reprèn els assajos en grup a Ca n’Oliveres sis mesos després

Categories General

La Banda Simfònica de Martorell ha tornat als assajos grupals per primer cop després del confinament i del període d’estiu. Ara els músics assagen a la Nau 2 de Ca n’Oliveres, cedida per l’Ajuntament per a aquesta finalitat. L’entitat confia poder celebrar el concert de Nadal i continua assajant el repertori que havia programat abans de la pandèmia.

Des del passat 17 de setembre, els integrants de la Banda tornen a trobar-se cada dijous per assajar, ara en un nou indret. Es tracta de la Nau 2 de Ca n’Oliveres, cedida per la Regidoria de Cultura. Un espai que permet el retorn seguint els habituals protocols de seguretat i d’higiene, adaptats a les necessitats i a l’activitat dels músics.

El director de la formació, Fran Palacios, destaca estar “molt agraït a l’Ajuntament de Martorell per facilitar-nos aquest espai” i reconeix que el primer que han fet és “adaptar-nos a la sonoritat de la sala, que és molt gran i molt diferent al nostre espai d’assaig”. El que no ha variat és el repertori: “És variat però complet a nivell tècnic i musical. Inclou pasdobles, ritmes llatins i pop i peces específiques”.

Fran Palacios, director de la Banda Simfònica de Martorell

En el moment present, la Banda la composen 25 efectius, “la mateixa plantilla que teníem abans del confinament, amb possibilitat d’incorporar algun músic més”. Una nova etapa, en la que també es mantenen els instruments de vent -tant de fusta com de metall-, corda i percussió.

Fran Palacios, director de la Banda Simfònica de Martorell

El director destaca que el grup “tenia moltes ganes de tornar a assajar plegats” i que ha estat una llàstima que no s’hagin pogut dur a terme els projectes previstos enguany, com ara els concerts temàtics, la creació d’una setmana musical, el concert del Roser o el projecte de col·laborar amb altres bandes de música de l’entorn. Tot i això, confia que es podrà celebrar el concert de Nadal, previst per al dia 20 de desembre.

Fran Palacios, director de la Banda Simfònica de Martorell

Referent a aquesta cita, el director avança que “en cada moment ens haurem d’adaptar a les circumstàncies” i que en cas de celebrar-se aquesta cita nadalenca “hi esteu tots convidats. Ens agradaria molt que familiars i resta de gent de Martorell ens donessin suport en aquest concert tant important i emotiu per a nosaltres, perquè volem que la música torni amb més força que mai”.

Font: La Banda Simfònica reprèn els assajos en grup a Ca n’Oliveres sis mesos després