La Biblioteca fa el seu Nadal amb contes, llibres, tallers i tast d’història

Categories General

La Biblioteca Martorell acomiadarà el 2021 amb les activitats habituals i algunes d’específiques de les dates nadalenques. Aquest serà el cas d’una xerrada sobre l’ansietat a tomb de La Marató de TV3, dedicada enguany a les malalties mentals. L’equipament ha preparat una Hora del Conte i una exposició per commemorar la figura de l’escriptor Jean La Fontaine i el gènere de la faula, a més d’un taller per a adults i un Tastet d’Història.

La taula rodona ‘Tinc ansietat. I ara què? Parlem-ne amb naturalitat’ se celebrarà el dimarts 14 de desembre, a les 18.00h. L’organitzen conjuntament la Biblioteca, l’Associació per a la Salut Mental del Baix Llobregat Nord, l’Associació Tea Martorell i les Germanes Hospitalàries.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca, avança que “hi participaran Beatriz Vieito de la Osa (treballadora social Associació Salut Mental Baix Llobregat Nord), Jennifer Rabadán Gonzalez (psicòloga ASSOTEA Martorell) i la família Fuster Moliner”.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Pel que fa a les activitats periòdiques, el passat dijous 2 de desembre es va celebrar la primera part del ‘Tastet d’Història’, titulat ‘Descobrint els secrets de l’Església del Pi’. David Revelles va explicar els seus principals tresors i els personatges que n’han estat vinculats, com ara Sant Josep Oriol, i va recordar l’impacte deixat per la Guerra Civil. El 9 de desembre (16.00h) es farà la sortida a Barcelona que completa l’activitat.

En motiu de l’Any La Fontaine -el 2021 es compleixen 400 anys del naixement de Jean La Fontaine, poeta, dramaturg i escriptor francès-, la Biblioteca s’endinsarà en la faula, gènere que va cultivar amb més de dues-centes creacions. Uns quants animals s’apleguen per conversar i parlen del món dels humans al Fabulòrum , amb l’actriu Marta Gorgs i la Companyia Sifó, el divendres 10 (17.00h). Recomanada a infants a partir de 4 anys.

També hi ha l’exposició-joc Faulari , amb 16 faules contemporànies que reflexionen sobre la llibertat, la identitat, la no-violència i la importància de l’art a la vida quotidiana.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

El públic adult també tindrà el seu espai amb la segona part del taller ‘Com fer vídeos amb el mòbil (II)’ de la Fundació Pere Tarrés, emmarcat en la campanya d’alfabetització digital (Connecta’t) impulsat per aquest ens i la Diputació de Barcelona, que dona les eines per editar i realitzar vídeos senzills amb el mòbil, i conèixer eines d’edició de vídeos en línia i gratuïts. Es farà a la Biblioteca el dijous 16 de desembre de 17.00 a 19.00h.

Per tancar l’any, el dijous 23 (18.30h) es presentarà Cincuenta medias verdades de una pelirroja (y su marido) , de Manel Barahona. L’autor martorellenc presenta aquesta novel·la on explica les aventures d’una pèl-roja i el seu marit viatjant pel món en bona companyia. Cinquanta relats de cinquanta viatges a cinquanta països. Cinquanta històries que van passar o que podrien haver passat on el lector tria el final.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Per a participar en qualsevol d’aquestes activitats, caldrà fer reserva prèvia a entrades.martorell.cat .

L’equipament cultural obrirà, fins al 23 de desembre, tots els matins de dimarts a dissabte -10.00 a 14.00h-, i les tardes de dilluns a divendres -10.00 a 14.00h i de 16.00 a 20.30h-. Del 27 de desembre al 7 de gener, només obrirà a la tarda -16.00 a 20.30h-, i el dia 5 de gener obrirà pel matí. El 24 i 31 de desembre i el 8 de gener romandrà tancat.

Font: La Biblioteca fa el seu Nadal amb contes, llibres, tallers i tast d’història