La Biblioteca Francesc Pujols premia els lectors joves amb més fam de llibres

Categories General

El concurs “Llegir té premi”, que organitza la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques, i que també ha arribat a Martorell, va finalitzar el passat mes d’agost i aquest migdia s’ha fet entrega dels guanyadors locals a la Biblioteca Francesc Pujols. Adreçat a infants d’entre vuit i setze anys, pretén promoure la lectura i incrementar-la durant les vacances d’estiu, i és que se celebra des del 27 de juny fins el 28 d’agost.

A Martorell, els guanyadors han estat Vera Fernández, Estela Luna, Irene Barbero, Mateo Barbero i Marc Esplugas. Excepte el darrer, la resta han participat en la categoria de 8 a 11 anys, mentre que Esplugas ho ha fet en la de 12 a 16 anys. Tots ells han rebut un lot format per punts de llibres i llibres a mans de la tècnica de la biblioteca, Josefina Canals, i l’alcalde de Martorel Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Andreu González.

El regidor Andreu González ha exposat que “a Martorell hi ha nanos molt lectors i crec que la lectura en paper estableix una relació diferent amb les històries”. Fomentar-hi l’hàbit de llegir llibres i motivar-los a que no l’abandonin és el punt fort d’aquest concurs.

Andreu González, regidor de Cultura

El concurs constava de tres fases: primer, la tria d’entre 600 títols en català, castellà o anglès del catàleg eBiblioCat i la seva lectura; un cop feta la lectura, els participants havien de respondre unes preguntes i d’aquesta manera aconseguien punts per pujar de nivell i desbloquejar reptes. Per últim, com més punts tenien, millor era la seva classificació als rànquings generals. En total, hi han pres part prop de 1.500 lectors joves d’arreu de Catalunya.

 

 

Font: La Biblioteca Francesc Pujols premia els lectors joves amb més fam de llibres