La Biblioteca Martorell compleix un mes de reobertura del servei de préstec

Categories General

La Biblioteca Martorell arriba al primer mes de la reobertura després de la crisi sanitària de la COVID-19. L’equipament ubicat a l’avinguda de les Mancomunitats Comarcals resta operatiu, de moment, per als serveis de préstec i devolució de documents, a l’espera d’ampliar-los ben aviat. El personal de l’equipament recorda als usuaris que cal seguir unes mesures de seguretat per a evitar el risc de contagis.

Prop de 160 persones han accedit, des del passat 28 de maig, a l’interior del recinte per a fer ús del servei de préstec. Ho detalla la seva directora, Mercè Parera, per a qui “tenint en compte que hem obert 20 dies, és un promig de 8 persones diàries. No està malament, tenint en compte que la gent encara està bastant confinada i que espera que oferim nous serveis”.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

Els usuaris han de complir unes mesures d’higiene per accedir, com ara posar-se la mascareta i ruixar-se les mans a l’entrada amb hidroalcohol. Parera aconsella “venir amb cita prèvia, trucant al 93 775 60 60 o escrivint a b.martorell@diba.cat i dient les preferències de llibres o novel·les. Un cop dins, nosaltres anirem a buscar-ho als prestatges i els ho lliurarem”. La devolució de volums, prorrogada fins el 31 de juliol, es pot fer a la bústia exterior, també amb la mascareta posada.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

La directora avança que “estem preparant-ho tot per oferir properament més serveis, com ara l’estudi a sala o l’accés a ordinadors, però tot això implica unes mesures de neteja i desinfecció cada cop que una persona ocupa un seient o un ordinador, i ho estem estudiant. No crec que triguem gaire, però de moment aquesta setmana encara no serà possible”.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

L’horari actual és de tardes de dilluns a dijous -de 16.00 a 19.30h-, i els matins de divendres de 10.00 a 13.30h.

Bon seguiment de les activitats virtuals

Les darreres dades del mes de maig confirmen que la Biblioteca ha experimentat un gran augment de visualitzacions, interaccions i seguidors a les seves xarxes socials –Facebook, Instagram i Twitter- en la difusió de les activitats durant el confinament. L’ascens més espectacular és en les visualitzacions de les activitats a les xarxes, que ja és de 221.874 de març a maig –fins a l’abril eren 78.883-. Respecte a les interaccions dels usuaris a les publicacions, al maig n’hi ha hagut 7.273 -5.540 d’acumulades entre març i abril-, que fan pujar la xifra a 12.813. Quant al número de seguidors, se situava en 3.947 a finals de maig.

De la seva banda, el préstec virtual (eBiblio) ha registrat al maig 615 serveis –a l’abril en van ser 563 i al març, 114-. L’augment se situa ja en el 439% respecte l’inici del confinament.

L’equipament ha organitzat durant el confinament activitats virtuals de tot tipus: bibliorecomanacions; exposicions virtuals; promoció d’escriptors martorellens; poesia; clubs de lectura de nit; celebracions de la Pasqua i de Sant Jordi; vídeo taller de manualitats de contes; el concurs Bookfacefriday o ‘El joc de la Biblio’. També ha participat aquest temps en activitats comarcals: el festival en línia ‘El Baix és Cultura’, la proposta ‘El Baix Llobregat Escriu’ i l’exposició virtual de les biblioteques de l’entorn ‘Vistes de Montserrat des del confinament’.

Font: La Biblioteca Martorell compleix un mes de reobertura del servei de préstec