La Biblioteca presentarà al febrer llibres sobre llengua, salut i històries de vida

Categories General

La Biblioteca Francesc Pujols organitza, aquest febrer, la presentació de tres llibres: No val a badar de Jordi Badia, Camins de salut. Recursos infinits per a una vida saludable de Clara Biosca i La dansa dels dies , d’Àlex Susanna. En aquest darrer cas, però, l’escenari serà la Torre de les Hores. No faltaran en la programació les sessions de contes i els cicles ‘Reconnectar amb un mateix’ i ‘Poetes i herois’.

Patxoca, andròmina, somiatruites o lletraferit són algunes de les paraules del compendi fet per Jordi Badia i Pujol. Intraduïbles, “són mots que l’autor vol que no quedin en l’oblit, i que es continuin fent servir”, explica la bibliotecària Josefina Canals. Badia els inclou a No val a badar , llibre de l’editorial Rosa dels Vents que allotja més de cent paraules. Serà la primera obra en presentar-se a la sala polivalent de la Biblioteca el divendres 16, a les 18.30h.

En segon lloc, una setmana més tard (dia 23, 18.30h) es presenta Camins de salut. Recursos infinits per a una vida saludable de l’Associació Salut Desperta, coordinada per Clara Biosca. Una obra que, com explica Canals, “ens acosta a una manera de viure més senzilla i tranquil·la, on puguem coneixe’ns més a nosaltres mateixos”.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

I finalment, el dijous 29 serà el torn d’Àlex Susanna, qui presentarà La dansa dels dies “el seu últim dietari, on explica allò que observa i veu a través de la seva mirada intel·lectual i dóna la seva visió de diferents aspectes vitals”. Per Canals, l’autor és “una de les persones més destacades de casa nostra que treballa el gènere del dietari”. La presentació serà a la Torre de les Hores (18.30h).

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

Quant a la proposta infantil, el febrer inclou dos contes i una pel·lícula. El primer, El Rei Carnestoltes i la vella Quaresma el dissabte 10 de febrer (11.30h) dins del cicle L’Hora del conte, amb l’actriu Fina López i dirigit a nens i nenes a partir de 3 anys.

El dimarts 13 (17.30h), el ‘Nadons a la Biblio’ portarà la ninotaire i narradora Glòria Arrufat i la història El cuquet de llana .

I la proposta cinematogràfica serà el 24 de febrer (11.30h, Biblioteca) de la mà del Cinexic i la projecció de L’Univers en miniatura de No-No , recomanada per a infants a partir de 5 anys. Els tiquets són a Entrades.martorell.cat.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

Tornant al públic adult, al febrer continua el cicle ‘Reconnectar amb un mateix’ del metge Álvaro Guallar, qui parlarà del ‘Procés de dol i algunes reflexions sobre la mort’ a les sessions del 8 i 22 de febrer (11.00h, Centre Cultural).

També continua el minicicle ‘Poetes i herois’ d’Alba Bohigas, qui parlarà de la figura del mossèn i poeta Jacint Verdaguer (1845-1902) el dimecres 21 a les 18.30h.

Darrers dies d’Aula d’Estudis i de presentació d’originals al Premi Vila

Canals recorda que aquest febrer finalitzen dues activitats destacades a l’equipament. L’Aula d’Estudis romandrà oberta fins el 9, “de 08.00 a 14.00h i de 16.00 a 00.00h de dilluns a diumenge, un horari extens per a que tots els estudiants puguin preparar els seus exàmens i treballs”.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

I pel que fa a la presentació d’originals del 49è Premi Vila , la data límit serà el dia 15. Canals recorda que tothom qui vulgui presentar-se ho ha de fer al web https://premivila.martorell.cat .

The post La Biblioteca presentarà al febrer llibres sobre llengua, salut i històries de vida appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: La Biblioteca presentarà al febrer llibres sobre llengua, salut i històries de vida