La Biblioteca se suma a una campanya de reciclatge de dispositius electrònics

Categories General

La Biblioteca Martorell serà punt de recollida de portàtils i tauletes en desús, a partir del proper mes d’abril. L’equipament s’afegeix a la campanya de reciclatge de Labdoo , la plataforma sense ànim de lucre que opera a tot el món per proveir de dispositius electrònics a escoles d’arreu del món.

Aquesta col·laboració consisteix a convidar a les biblioteques públiques de Catalunya a unir-se al programa Labdoo creant el seu propi punt de recollida d’ordinadors portàtils i tauletes en desús per continuar impulsant l’economia circular i afavorir l’educació dels infants més necessitats d’arreu. Contribuint així a combatre el canvi climàtic i alhora lluitar contra la bretxa digital.

La directora de la Biblioteca Martorell, Mercè Parera, explica que “l’associació recull el material, el neteja, hi instal·la un programari per a escoles i l’envia a diferents països del món on hi ha centres escolars que realment ho necessiten”. “Una manera molt útil i eficaç de donar vida a aquests dispositius que molts tenim a casa, que han quedat obsolets i ja no fem servir, però que encara funcionen”. L’únic requisit és “que el dispositiu es pugui encendre sense problema i portar-lo amb el seu carregador corresponent”.

Mercè Morera, directora Biblioteca Martorell

Labdoo és una plataforma col·laborativa sense ànim de lucre, creada fa 12 anys per catalans, que permet fer arribar portàtils dotats d’aplicacions educatives a escoles d’arreu del món sense cap cost econòmic i sense generar emissions de CO2 addicionals pel planeta. Gràcies a la col·laboració de milers de persones de tot el món, “la plataforma ha crescut fins a donar suport a més de 2.000 escoles en 142 països”, creant 400 hubs operatius repartits pels cinc continents i “beneficiant més de 700.000 estudiants” arreu del planeta.

A més, segons destaca Parera, “és un projecte ecològic que intenta implementar l’economia circular i que no té cap tipus de cost”. Els ordinadors es porten als diferents països aprofitant els viatges que les ONG’s hi tenen programats. De manera, que el trasllat del material no té cap cost per a la plataforma.

Mercè Parera, directora Biblioteca Martorell

Labdoo ha estat reconeguda per la UNESCO com una organització que ajuda a promocionar els principis, els valors i les pràctiques del desenvolupament sostenible en tots els aspectes de l’educació i l’aprenentatge. La causa de Labdoo contribueix a l’assoliment de diversos objectius de desenvolupament sostenible, però sobretot la prioritat és afavorir l’accés a l’educació en entorns de pobresa i protegir el planeta del canvi climàtic.

Font: La Biblioteca se suma a una campanya de reciclatge de dispositius electrònics