La Comissió Executiva de l’Àmbit B30 defensa l’economia circular com a palanca de progrés

Categories General

La Comissió Executiva de l’Associació Àmbit B30 , de la qual en forma part Martorell, s’ha reunit telemàticament aquest dimecres per fer balanç d’any i avançar en el full de ruta previst per al 2021. Una de les apostes destacades per l’any vinent és desenvolupar el pla de treball per impulsar l’economia circular al territori de la B30. En la mateixa línia que marca l’estratègia de la Unió Europea, aquesta pot esdevenir un motor de reactivació econòmica i social que generi noves oportunitats al territori. A la reunió hi ha participat el coordinador general de l’Ajuntament de Martorell, Rodrigo Alaminos.

El president de l’Associació Àmbit B30 i alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha fet èmfasi en el “paper que tenim com a associació per fer sentir la nostra veu i representar els interessos de tots els agents que formen part del nostre territori. Un dels nostres objectius prioritaris és apostar decididament per l’economia circular com a palanca de canvi i progrés econòmic i social davant l’escenari actual i, especialment, per reconstruir tot el que la pandèmia s’està enduent per endavant. En aquest sentit, el treball transversal, les sinergies i la nostra xarxa d’acció circular poden ser claus i afavorir la reactivació econòmica en benefici de la millora de les oportunitats del més d’un milió d’habitants que formen part del nostre àmbit”.

Durant la trobada s’ha fet balanç del més destacat d’aquest any i s’han avançat alguns dels reptes a curt i mig termini. Destaquen, entre altres, les recents al·legacions al Pla Director d’Infraestructures del Transport Públic col·lectiu del sistema integrat de mobilitat urbana de la Regió Metropolitana de Barcelona per al període 2021-2030 (PDI), respecte al qual la B30 ha traslladat les seves prioritats per reforçar i potenciar les capacitats econòmiques del territori i fer d’aquest corredor un dels eixos principals per a la competitivitat de la seva economia; l’adhesió de nous agents del territori al projecte Hub B30 com l’Associació d’Empreses de Cerdanyola – Cerdanyola Empresarial, la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC) i la CECOT, o les diferents sessions d’innovació que s’han organitzat des del Hub B30 durant aquest any 2020, com la que recentment van coorganitzar Àmbit B30 Hub B30 sobre ‘Smart Rural’.

Pel que fa al pla de treball per l’any vinent, l’associació continuarà defensant els interessos del territori en matèria de infraestructures de mobilitat, la millora en les dotacions tecnològiques en polígons industrials i altres àrees d’activitat econòmica, així com la promoció de noves aliances estratègiques en territoris emergents de l’entorn, entre altres. Tot, alineant els objectius de la B30 amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Sobre l’Àmbit B30

L’Associació Àmbit B30 és una agrupació d’institucions públiques i privades amb capacitat per crear sinergies que impulsin el territori a partir de la col·laboració entre els diferents agents que hi operen.

L’ens treballa per promoure i enfortir el teixit industrial de la circumval·lació B30 per tal de revitalitzar la indústria i les seves connexions; fomentar i donar suport a l’emprenedoria, i atraure inversió estrangera. A més, vol promocionar la recerca i la transferència del coneixement; potenciar les telecomunicacions en àrees d’activitat econòmica, polígons i altres equipaments amb l’objectiu de captar empreses i crear ocupació de qualitat.

Font: La Comissió Executiva de l’Àmbit B30 defensa l’economia circular com a palanca de progrés