La Creu Roja celebra el seu dia homenatjant els voluntaris, que creixen al Baix Llobregat Nord

Categories General

El 8 de maig és el Dia Mundial de la Creu Roja, data que reconeix la tasca d’aquest organisme d’ajut humanitari mundial creat per Henri Dunant l’any 1863. Enguany, la jornada accentua el reconeixement als prop de 100 milions de voluntaris arreu del planeta en plena emergència. La Creu Roja del Baix Llobregat Nord en comptabilitza 74 de nous arran de la crisi del coronavirus, que se sumen als 188 ja existents.

“És un dia de celebració, per agrair als voluntaris les tasques que duen a terme tot l’any. I aquest cop l’agraïment és més gran, perquè en l’actual emergència i crisi sanitària i social, l’esforç i la dedicació cap a qui ara més ho necessita és més gran i extensa. Són el motor de la nostra entitat i, sense ells, res no seria possible”, descriu la referent tècnica de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, Griselda Sanahuja.

Griselda Sanahuja, referent tècnica de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

Sanahuja agraeix en nom de l’entitat el paper d’aquests voluntaris nous que, sumats als ja existents, fan un total de 262-, i desitja “que aquestes darreres incorporacions es vinculin a la nostra entitat més enllà de l’estat d’alarma”. Són persones que han donat suport a qui no pot sortir de casa, en ser grups de risc o en situació de vulnerabilitat.

Griselda Sanahuja, referent tècnica de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

L’acció sobre el territori

L’entitat segueix desplegant les seves accions habituals –ara adaptades al confinament- i el ‘Pla Creu Roja Respon’ relacionat amb el coronavirus, gràcies al qual la delegació baixllobregatina ha atès 1.135 persones a partir d’una xarxa de 108 voluntaris –entre veterans i noves incorporacions-, que ha fet 980 trucades de seguiment i prevenció; 156 atencions a domicilis; 180 entregues d’aliments a famílies necessitades i que ha repartit 1.875 mascaretes al transport públic.

Sanahuja recalca l’atenció a la gent gran: “Els truquem per fer-los un seguiment social i de salut, per interessar-nos sobre com estan, i per si necessiten alguna cosa, com ara que els voluntaris surtin al carrer en nom seu per garantir-los aliments o productes de farmàcia”.

Griselda Sanahuja, referent tècnica de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

L’entitat manté obert l’Espai Cruïlla, on atén a 13 persones sense sostre: “Un col·lectiu molt vulnerable. Persones que o bé viuen al carrer o en cases sense llum o aigua. No poden cuinar ni dutxar-se, i els facilitem que puguin fer una higiene correcta, tant corporal com de la seva roba, fer-se el menjar o tenir els aliments diaris per una persona”, destaca.

Griselda Sanahuja, referent tècnica de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

Des del passat 13 de març, la Creu Roja ha reforçat la seva col·laboració amb els Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament de Martorell, que detecta les necessitats i demandes del moment, vehicula les possibles atencions i les deriva a la institució solidària. Una d’aquestes funcions és “el lliurament d’aliments i de medicaments a famílies que, pel que sigui, no tenim donades d’alta”.

Griselda Sanahuja, referent tècnica de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord

L’organització humanitària també ha incrementat l’atenció de famílies vulnerables, perquè “paral·lelament a l’estat d’emergència, moltes s’han quedat sense feina o han patit algun ERTO i la situació s’ha complicat”. Per això, han mantingut al dia el projecte d’ocupació i de seguiment telefònic per orientar i guiar les persones sense feina o en situació laboral complicada i mirar de donar-los una sortida. Els voluntaris segueixen donant servei a través del telèfon 93 775 05 50.

Font: La Creu Roja celebra el seu dia homenatjant els voluntaris, que creixen al Baix Llobregat Nord