‘La desaparición de mi madre’, l’alliberament de la icònica model Benedetta Barzini

Categories General

En el marc del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones (25N), i com a activitat vinculada a l’exposició Antibiografia, el Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis acollirà el passi del documental La desaparición de mi madre . La cinta, dirigida per Beniamino Barrese (2019), es podrà veure aquest dimecres, a les 18.00h.

Posteriorment es farà un debat que comptarà amb la participació de la comissària de la mostra, Alexandra Laudo, i de Carme Cordón i Marina Rinaldi, del Departament d’Igualtat de l’Ajuntament de Martorell.

La desaparición de mi madre és un documental íntim sobre Benedetta Barzini, una model que una vegada va ser icònica, però ara vol escapar del món de les imatges i desaparèixer per sempre. La determinació del seu fill de fer una pel·lícula final sobre ella provoca una col·laboració inesperada i una confrontació amb la mirada de la càmera.

Benedetta va triomfar com a model a la dècada dels 60, essent la primera model italiana en ser portada a Vogue ; musa de Warhol, Dali, Penn i Avedon. Feminista radical, a la dècada dels 70, farta dels rols que la vida li havia imposat, decideix deixar-ho tot i desaparèixer a un lloc allunyat del món que coneix. Amagat rere la càmera, el seu fill Beniamino és testimoni del seu viatge.

Després d’haver-la gravat des que era un nen, tot i la seva resistència, ara vol fer una pel·lícula sobre la seva mare, per mantenir-la a prop seu tot el temps possible. La pel·lícula es converteix en una batalla entre mare i fill, una lluita obstinada per capturar la imatge definitiva de Benedetta: la imatge del seu alliberament.

The post ‘La desaparición de mi madre’, l’alliberament de la icònica model Benedetta Barzini appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: ‘La desaparición de mi madre’, l’alliberament de la icònica model Benedetta Barzini