La Diada de Sant Jordi arriba també als hospitals, residències i farmàcies de Martorell

Categories General

La celebració de Sant Jordi també ha arribat als centres sanitaris i sociosanitaris, a l’Hotel Salut, al Centre d’Atenció Primària i a les farmàcies de Martorell. L’Ajuntament ha repartit entre el personal i alguns usuaris un miler de roses per simbolitzar l’agraïment i el reconeixement de tot el poble cap als qui cada dia treballen en primera línia per cuidar la gent gran, els malalts i les famílies, i per contenir el coronavirus.

La Diada de Sant Jordi “és un dels dies més macos de l’any. Tot i que enguany l’haguem hagut de viure de manera diferent, des de casa. La il·lusió de la gent, però, s’ha imposat a les circumstàncies adverses del confinament. Tothom qui ho ha volgut, ha pogut celebrar a la seva manera aquesta Diada de la cultura i de l’amor”, ha expressat l’alcalde Xavier Fonollosa.

“Ja sigui de manera virtual o física, les roses i els llibres han estat presents durant tota la jornada i els hem pogut regalar a les persones que estimem. Sant Jordi ens ha permès una estona de respir per continuar amb la rutina de romandre a casa amb l’ànim positiu i contents d’haver mantingut l’esperit d’aquesta festa que tan ens agrada”. La llegenda de Sant Jordi “ens explica que el bé sempre s’imposa al mal. Per monstruós que sigui l’obstacle que tenim al davant, si ho fem bé i ho fem junts, el superarem”, ha dit.

315 persones afectades per coronavirus

Avui tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 81 infectats per coronavirus, dels quals 65 són personal sanitari i 16 són pacients ingressats amb positiu (13 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 25 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui 88 positius, 25 a l’Hotel Salut i 121 veïns de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 315 persones infectades de coronavirus de les quals 166 són de Martorell.

A més, hem de lamentar un mort més a Martorell de fora de la població. Cap a l’Hospital Sant Joan de Déu, cap de les residències de gent gran i un de l’Hospital Sagrat Cor. Avui s’han donat d’alta 13 persones a l’Hospital Sant Joan de Déu, al Sagrat Cor i a l’Hotel Salut.

Font: La Diada de Sant Jordi arriba també als hospitals, residències i farmàcies de Martorell