La Diputació aprova una línia d’ajuts als ajuntaments per emergències del COVID-19

Categories General

La Diputació de Barcelona ha aprovat, aquest dilluns, una nova línia d’ajuts econòmics destinada als ajuntaments, per fer front a despeses extraordinàries per atendre emergències relacionades amb la pandèmia del COVID-19. La corporació amplia així el suport municipal que ja s’ofereix als ajuntaments amb l’objectiu, entre d’altres, d’assegurar l’atenció domiciliària de les persones grans i de les persones amb discapacitat, de contribuir a cobrir la major necessitat d’atenció a les llars, i d’evitar la sobrecàrrega de les famílies.

Aquesta nova línia d’ajuts sorgeix, també, davant la necessitat d’oferir atenció continuada a les persones grans que viuen en zones on el virus s’està desenvolupant amb una especial virulència, així com al conjunt de famílies de la província, en especial les més vulnerables o amb risc d’exclusió, i a les persones sense llar.

Tot i que la Diputació de Barcelona es farà càrrec de despeses extraordinàries que, en l’àmbit de l’atenció a les persones, els governs locals hagin d’assumir com a conseqüència de la situació d’emergència, algunes de les accions susceptibles de finançament són les ocasionades per ampliar el nombre d’hores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) a les persones grans en situació de vulnerabilitat que ja són usuàries del servei.

D’altra banda, el suport als ajuntaments també és extensible a l’hora d’atendre a totes les persones grans o amb discapacitat usuàries de centres de dia, per cobrir l’actual situació de tancament d’aquests centres, per tal que puguin utilitzar el SAD o se’ls pugui oferir un servei d’àpats a domicili.

Finalment, es promouran els ajuts econòmics a famílies amb infants, l’oferta de places residencials a les persones sense llar en equipaments temporals d’urgència, i es farà front a aquelles despeses ocasionades per la situació d’emergència dels serveis d’informació i atenció a les dones en casos de violència masclista.

Aquesta nova línia de suport als ajuntaments es canalitza mitjançant l’ampliació del Programa d’ajuts a emergències municipals , aprovat el passat mes de gener, que ja va fer front a les situacions provocades pel temporal Glòria.

Els governs locals poden sol·licitar els ajuts a través del Portal de tràmits de la Diputació de Barcelona i el termini per fer-ho finalitzarà tres mesos després de quan es declari la desactivació de les fases d’emergència, d’alerta o de prealerta del Pla d’actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.

Font: La Diputació aprova una línia d’ajuts als ajuntaments per emergències del COVID-19