‘La dona del tercer segona’, finalista del Premi BBVA, es representarà el 30 de setembre a El Progrés

Categories General

Els quatre espectacles finalistes de la 22a edició del Premi BBVA de Teatre, escollits entre 121 propostes teatrals presentades, es representaran, del 22 al 30 de setembre, a Martorell, Valls, Manlleu i Tàrrega. La dona del tercer segona de Víctor Borràs i la companyia Teatre Nu és l’obra que es representarà a El Progrés de Martorell el 30 de setembre, a les 21.00h.

La dona del tercer segona és un monòleg. Una dona parla als seus veïns, i els demana un favor, un favor incòmode, un favor difícil de concedir. Àurea Márquez protagonitza la història d’una dona de cinquanta anys, carnissera de professió, que viu amb el seu fill, i avui s’explica davant de la seva comunitat de veïns. Explica un fet relacionat amb les malalties mentals i amb l’estigma que arrosseguen les persones que en pateixen alguna.

Les altres obres finalistes són El gegant del Pi de Pau Vinyals, que es representarà el 22 de setembre, a les 20.00h, al Teatre Principal de Valls. El bon policia , adaptació de Ricard Farré i Arnau Puig de l’obra de Santiago Rusiñol, que es podrà veure el 24 de setembre, a les 18.00h, al Teatre Municipal de Manlleu. I Viatge d’hivern d’Elfriede Jelinek, que arribarà el 29 de setembre, a les 20.30h, al Teatre Ateneu de Tàrrega.

L’espectacle guanyador del Premi BBVA de Teatre es farà públic el 30 d’octubre a L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, a Vic. L’obra guardonada amb el Premi BBVA de Teatre al Millor Espectacle Teatral 2023 serà premiada amb una gira valorada en 20.000 euros, que es programarà en diferents teatres de Catalunya, incloent la participació al festival Temporada Alta.

El Premi BBVA de Teatre 2023, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA, té per objectiu donar suport a la creació teatral i incentivar l’ofici teatral. L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) participa també al certamen concedint una menció especial a la millor interpretació i a la millor direcció dels espectacles finalistes.

Podeu accedir al vídeo resum de les obres finalistes a través d’aquest enllaç .

Font: ‘La dona del tercer segona’, finalista del Premi BBVA, es representarà el 30 de setembre a El Progrés