La família de Ponciano Romero recull fons perquè es recuperi d’un assalt a Bolívia

Categories General

Els familiars i coneguts del bolivià Ponciano Romero, establert a Martorell des de fa tres dècades, han celebrat durant tot el dia dos actes per reunir fons que ajudin a sufragar les operacions que necessita. Arran d’un assalt que va patir a Bolívia ara fa dues setmanes quan visitava un familiar, es manté a casa després d’una operació, però necessita reunir els prop de 16.000 euros que costen les dues darreres intervencions.

Amb quatre fills que han crescut a Martorell, Ponciano Romero té 63 anys, és treballador de la construcció i es manté a l’espera de poder permetre’s les dues intervencions que necessita per curar les ferides que ha patit al seu país. Ara com ara té fractures al crani i coàguls, ha perdut la memòria, té infecció als pulmons i les costelles trencades, però no pot mantenir-se a l’hospital fins que no tingui assignada una nova data per ser intervingut.

Torneig de futbol i fira solidària

Dues de les seves filles, Paola i Rayza, han encapçalat les activitats que s’han celebrat aquest cap de setmana a Martorell per recaptar fons per a la causa. La primera ha pogut viatjar a Bolívia per acompanyar-lo, mentre que la segona ha estat la referent en la kermesses solidària, a Ca n’Oliveres, i el torneig de futbol que s’ha celebrat al camp de Les Carolines amb onze equips. L’organització ha decidit donar uns 450 euros a la família de Ponciano Romero, una quantitat que ha recaptat de la inscripció dels participants. A més, caldrà comptar amb les consumicions dels assistents a la cita per arrodonir la xifra.

Rayza Romero ha explicat que arran de les lesions que ha patit el seu pare ha parlat amb moltes persones que el coneixien i ha destacat com els ha sorprès l’atac que ha patit: “ell és una persona molt noble i m’està parlat molta gent que el coneixia, a Bolívia han canviat molt les coses i no entenem com li ha pogut passar això i em fa molt mal, però només em toca seguir endavant”.

Rayza Romero, filla Ponciano Romero

La kermesses solidària ha rebut visitants des de les 10.00h, quan ha començat, fins ben entrada la tarda d’avui. La fira de menjar i comerç, que han preparat coneguts de la família Romero ha servit per sortejar productes i sumar les aportacions que els visitants han fet.

Sobre la participació dels veïns martorellencs, Rayza Romero ha reconegut que els ha superat com s’ha fet gran la seva iniciativa. “L’Ajuntament de Martorell ens ha ajudat i els ho agraïm, no esperava tot el suport que estem rebent i no m’ho puc creure, però això m’ajuda”, ha expressat.

Rayza Romero, filla Ponciano Romero

La família ha establert diferents canals per contactar-hi i col·laborar-hi des qualsevol part del món. A Instagram, sota el nom d’ “@ayuda_ponciano_romero” es pot seguir la seva evolució, les activitats que es prepararan per a seguir recaptant fons i el número de compte per fer-hi transferències econòmiques. A més, en el telèfon 722434656 s’hi poden enviar Bizum amb la quantitat que es desitgi per ajudar-hi.

Font: La família de Ponciano Romero recull fons perquè es recuperi d’un assalt a Bolívia