La FHSJDM i l’Hospital Sagrat Cor, solidaris als BCN Salut Games

Categories General

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) i l’Hospital Sagrat Cor han participat als BCN Salut Games. L’olimpíada solidària es van disputar a Barcelona, del 20 de març al 6 de maig, amb més de 4.800 professionals de 39 centres sanitaris d’arreu de Catalunya. La FHSJDM ha donat els diners recaptats a l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord, mentre que el Sagrat Cor ho ha fet al projecte de la Fundació Benito Menni, adreçat a ajudar persones amb malaltia mental i sense sostre al Camerun.

BCN Salut Games és un esdeveniment esportiu en format olimpíada solidària del sector sanitari a la ciutat de Barcelona organitzat per A32, amb el suport del Consorci de Salut i Social de Catalunya, la Unió i Aces. Els centres sanitaris poden inscriure diferents equips en les activitats proposades. És una competició amateur i oberta a tot el personal dels centres, per tal de fer esport, passar una bona estona i entre tots ajudar a una finalitat solidària.

L’equip de professionals de la FHSJDM va competir als BCN Salut Games amb 74 participants en 12 modalitats diferents i ha assolit la posició 12 del rànquing global. I pel que fa a medalles, en va aconseguir dues, una d’or en bowling i una de bronze en pàdel nivell A.

En total, van aconseguir recaptar 463 euros, que aquest matí han lliurat a l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord . És una entitat que dona suport a la salut mental, fomentant un model de convivència social, que facilita la inclusió de les persones afectades, tot promovent una millora de la seva qualitat de vida i la de les seves famílies.

Maite Deamo, presidenta de l’Associació per la Salut Mental del Baix Nord, ha agraït a la FHSJDM “la seva solidaritat humanitat i sensibilitat”. “És molt significativa per a nosaltres aquesta entrega, i ja no tant pel que pot significar econòmicament, sinó pel fet de sentir reconeguda la tasca que fem i veure que la salut mental importa. Rebem aquesta ajuda quan més ho necessitem donat el context social que estem vivint. Això ens dona ànims i ens fa agafar encara més empenta per seguir treballant en la línia que ho estem fent”, ha afegit.

El Dr. Trelis, gerent de la FHSJDM, ha destacat que “és un motiu d’orgull per a la FHSJDM donar suport a una entitat que fa una tasca tan important en salut mental en el Baix Llobregat Nord”. I també ha fet menció a l’esperit solidari dels professionals de la FHSJDM: “Estem molt contents de veure com cada any, més persones del nostre equip participen als BCN Salut Games i d’aquesta manera, aconseguim que la nostra donació a una entitat del territori, sigui cada any més important”.

De la seva banda, l’Hospital Sagrat Cor va quedar en una molt destacada sisena posició en la seva primera participació als BCN Salut Games. La participació en aquest esdeveniment s’emmarca en el projecte d’empresa saludable de l’Hosptail ‘Cuida’t x Cuidar’, dins l’eix ‘Activa’t’. Hi van participar 61 professionals en vuit activitats i van aconseguir diversos reconeixements.

En la modalitat ‘Humor amarillo’, els dos equips del centre hospitalari van aconseguir una medalla d’or. També van repetir la primera posició en tennis taula i una segona en marxa nòrdica.

Amb la participació en aquesta olimpíada, el Sagrat Cor va recaptar 385 euros que es destinaran a un projecte de la Fundació Benito Menni de Germanes Hospitalàries, adreçat a ajudar persones amb malaltia mental i sense sostre a Yaundé (Camerun). La iniciativa té l’objectiu de reintegrar en el seu ambient familiar i comunitari les persones amb malaltia mental i sense llar, sobretot dones i joves.

Font: La FHSJDM i l’Hospital Sagrat Cor, solidaris als BCN Salut Games