La fi de la mascareta en interiors arriba aquest 20 d’abril

Categories General

La mascareta en interiors deixarà de ser obligatòria el 20 d’abril, després que el dia abans, 19 d’abril, ho aprovi el Consell de Ministres. Així ho va anunciar el Ministeri de Sanitat a les comunitats autònomes al Consell Interterritorial de Salut, celebrat a Toledo el 6 d’abril.

Ja no serà obligatori dur la mascareta en la gran majoria d’espais interiors. A Catalunya, Salut retirarà les mascaretes a les escoles un dia abans, el 19 d’abril. Hi ha llocs on continuarà sent un requisit, com el transport públic, les residències de gent gran, els hospitals, centres d’atenció primària, centres sociosanitaris.

Pel que fa a l’àmbit laboral, sempre que l’empresa no sigui un dels casos esmentats anteriorment, la decisió d’eliminar la mascareta recaurà en el Departament de Prevenció de Riscos Laborals. Així doncs, cada empresa haurà d’avaluar el risc d’eliminar o conservar la mascareta.

Darrerament s’han intensificat els avenços cap a la normalitat. A banda de la retirada de la mascareta, també s’han eliminat les quarantenes als positius lleus o asimptomàtics. Catalunya ja ha activat l’estratègia per gripalitzar la COVID. Amb el nou sistema, es deixen de fer proves a la població general, s’eliminen les quarantenes i les baixes es fan amb criteris clínics.

Font: La fi de la mascareta en interiors arriba aquest 20 d’abril