La Fira Martoren obre les seves portes i apropa el modelisme ferroviari als més curiosos

Categories General

La desena edició de la Fira de Modelisme Martotren ha començat aquest dissabte i fins diumenge a les 14.00h serà la protagonista a la Nau 1 de Ca n’Oliveres, organitzada per Amics del Ferrocarril de Martorell. Amb novetats en forma d’una trobada de cotxes antics o la presència de maquetes de les marques Lego i Playmobil i de maquetes navals, aquesta trobada aspira a esdevenir una referència, després de les que se celebren a Madrid i a Lleida.

L’activitat ha començat aviat, amb els primers visitants, aficionats i curiosos, que han passat per les parades dels sis expositors, les vuitanta taules de compra i venda de material i peces ferroviàries i els estands de les divuit associacions vingudes de Catalunya, Perpinyà, Navarra i les Illes Canàries. En paral·lel, i a les immediacions de la Nau 1, s’han concentrat més d’una setantena de cotxes antics, cridats a la primera convocatòria d’aquesta trobada que celebra Amics del Ferrocarril. Al migdia, aquests vehicles han fet un passeig pels carrers de Martorell per mostrar-ne els seus detalls.

Una fira que vol consolidar-se

La de Martorell comença a ser una cita marcada en color vermell a l’agenda dels aficionats del modelisme ferroviari i Amics del Ferrocarril treballa per oferir el millor. En aquest sentit, el seu president, Xavi Montia, ha “anat agafant embranzida i volem que sigui una fira de referència, volem arribar al nivell de les de Madrid i Lleida, i pensem que la gent està responent”.

Xavi Montia, president Amics Ferrocarril Martorell

La pandèmia va posar en pausa la fira, que se celebrava cada dos anys, però l’any anterior va adoptar el format anual, una proposat que funciona. Montia exposa que “el 2019 va ser el primer any que repetíem i l’any passat vam engegar i la idea és fer-la cada any, estem molt engrescats i molts mesos preparant la fira”.

Xavi Montia, president Amics Ferrocarril Martorell

En la desena edició del Martotren, Amics del Ferrocarril ha volgut innovar i ha buscat maneres per combinar la tradició amb les noves tecnologies i propostes diferents. Algunes d’elles han estat la trobada màquines indoor, l’ampliació del circuit del trenet tripulat de cinc polzades fins al 50 metres o la introducció de la tecnologia en aquesta afició. Així, a la parada de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril pot trobar-se un tren intel·ligent i que planteja reptes els més menuts. El seu representant, Alfred Puig, detalla que procedent d’Itàlia, “és un joc que vol reinventar el tren per mitjà digital”. Sobre la unió entre les tecnologies intel·ligents i la tradició d’aquesta afició, creu que “costa molt i estem intentat crear mecanismes per fer el canvi generacional que tant ens fa falta”.

Alfred Puig, Federació Catalana Amics Ferrocarril

La fira tindrà les portes obertes durant el dissabte fins els 20.00h i durant tot el matí de diumenge, de 10.00 a 14.00h de manera ininterrompuda.

Font: La Fira Martoren obre les seves portes i apropa el modelisme ferroviari als més curiosos