La Generalitat aixeca el toc de queda i manté la resta de restriccions

Categories General

El confinament nocturn s’acaba a partir d’aquest dijous a la mitjanit, però continuen vigents la limitació de 10 persones en les reunions socials, la reducció d’aforaments i el tancament de l’oci nocturn. L’aixecament del toc de queda és l’únic canvi en les restriccions per frenar els contagis de COVID que farà el govern.

Així doncs, a partir d’aquest dijous a la mitjanit, ja es podrà sortir de casa d’una a sis de la matinada arreu el país. Pel que fa a la resta de mesures, com són la limitació de 10 persones en les reunions socials, la reducció d’aforaments i el tancament de l’oci nocturn, el govern preveu mantenir-les una setmana, de moment. Tampoc hi hauria modificacions en l’ús del certificat covid. Per tant, la capacitat màxima a l’interior de bars i restaurants continua en un 50%, mentre que l’aforament en comerços i empreses de serveis es manté en el 70%, el mateix percentatge que als equipaments esportius tancats.

Les discoteques continuaran tancades, mentre que l’aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs coberts serà del 70%. A les sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies també es manté aquest percentatge. De fet, la majoria d’experts que formen part del comitè que assessora el govern en temes relacionats amb la pandèmia coincideixen que, amb l’esclat de contagis que està provocant la variant òmicron -a un ritme d’un positiu cada tres segons a Catalunya-, el més convenient és mantenir una mica més les restriccions vigents.

Font: La Generalitat aixeca el toc de queda i manté la resta de restriccions