La Generalitat prorroga les restriccions contra la COVID fins al 24 de gener

Categories General

La Generalitat ha decidit prorrogar una setmana més les mesures i restriccions a Catalunya vigents actualment contra la COVID-19. Les mesures es van posar en marxa el 7 de gener i finalitzaven aquest diumenge. L’empitjorament de les dades sobre la pandèmia, però, fa que el govern opti per ampliar-les fins al 24 de gener.

Es manté el toc de queda de 22.00 a 06.00h. Es permeten reunions no superiors a sis persones, de dues bombolles, llevat que siguin de convivents. A les trobades a l’aire lliure no s’hi permet menjar ni beure. Segueix el confinament municipal de dilluns a diumenge, amb les excepcions habituals, per poder visitar familiars vulnerables o anar a la feina, i el confinament perimetral a Catalunya.

Pel que fa al comerç, els establiments de més de 400 m2 romandran tancats, i el cap de setmana, totes les botigues, excepte el comerç essencial. La restauració només pot obrir de 7.30 a 9.30h i de 13.00 a 15.30h. Terrasses obertes i aforament limitat al 30% a l’interior. Menjar per emportar de 19.00 a 22.00 i fins a les 23.00 per fer repartiment a domicili.

Es pot practicar esport només a l’aire lliure i en grups d’un màxim de sis persones. Gimnasos tancats, excepte piscines amb control d’accés. Es permet l’esport federat a l’aire lliure i les activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs. Les extraescolars només estan permeses dins del grup bombolla. Les activitats fora del centre escolar, prohibides, i les activitats de lleure, suspeses.

En l’àmbit cultural, l’aforament serà del 50%, sense superar les 1.000 persones, si és a l’exterior o en un espai ben ventilat. I els actes religiosos poden registrar un aforament del 30%, sense superar les 1.000 persones, si és a l’aire lliure o amb ventilació òptima.

Empitjoren les dades

Les dades de Catalunya indiquen que la tercera onada es fa més gran, mentre s’accelera el ritme de vacunacions. El risc de rebrot puja fins a 696 punts i la velocitat de transmissió creix fins a l’1,32. El Departament de Salut ha notificat aquest dijous 122 defuncions per coronavirus més i 4.397 contagis nous. Augmenta la pressió hospitalària, amb 43 ingressats més a causa de la Covid i 4 malalts més a les UCIs. La positivitat torna a fregar l’11%.

Font: La Generalitat prorroga les restriccions contra la COVID fins al 24 de gener