La gent de Martorell aprofita l’inici del desconfinament parcial per trepitjar carrers i camins

Categories General

Martorell ha viscut avui el primer dia de desconfinament parcial, per franges horàries, amb persones que han aprofitat el bon temps per fer activitat física, ja sigui caminant, corrent o fent bicicleta. L’alcalde Xavier Fonollosa ha lloat el positiu comportament majoritari de la ciutadania. També ha advertit que cal fer-ho amb prudència, perquè la pandèmia és encara entre nosaltres.

L’alcalde ha valorat el primer dia de les sortides al carrer en franges horàries: “Hi ha hagut molta gent als carrers. Majoritàriament, s’han seguit els horaris i s’ha evitat el contacte personal”. Malgrat tot, ha afegit, “un cop més, hi ha algunes excepcions, que esperem que no es repeteixin els pròxims dies, pel bé de tothom”.

Per això, ha recordat que cal “evitar les aglomeracions de gent i aturar-se a xerrar: es tracta de passejar, estirar les cames i tornar cap a casa. Només si actuem de manera responsable podrem passar a la següent fase del desconfinament”, i que la pandèmia “encara és entre nosaltres. S’ha alleugerit el confinament, però això no vol dir que haguem superat aquesta emergència. Com més gent al carrer, més possibilitats hi ha de contreure el virus”. Finalment, ha fet un clam per mantenir la prudència i limitar les sortides a les necessitats de cadascú.

S’estabilitzen els casos positius

La xifra de persones infectades registrades per coronavirus a Martorell és de 281 en l’actualitat, 1 més que ahir, de les quals 184 residents a la nostra població. Del total, 48 són a l’Hospital Sant Joan de Déu -39 són personal sanitari i 9 pacients- i hi ha 20 persones aïllades pendents dels resultats. A l’Hospital del Sagrat Cor se’n registren 62 positius; 9 a l’Hotel Salut i 162 veïns i veïnes estan confinats a casa o a les residències després d’haver donat positiu.

En el dia d’avui s’ha registrat 1 defunció més a l’Hospital del Sagrat Cor, i 3 noves altes hospitalàries.

Font: La gent de Martorell aprofita l’inici del desconfinament parcial per trepitjar carrers i camins