La inauguració del camí de ronda entre Can Cases i La Sínia, inicia la Setmana Europea de la Mobilitat

Categories General

L’Ajuntament de Martorell ha inaugurat aquest matí el nou Camí de Ronda que connecta els barris de La Sínia, Torrent de Llops i Can Cases. L’acte ha donat el tret de sortida a les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM), i ha comptat amb activitats per a tota la família, com són la xocolatada, l’espectacle de la unitat canina de la Policia Local, o el circuit de bicicletes pels més petits.

L’actuació de connexió dels tres barris dona resposta a la demanda i suggeriment que van fer molts ciutadans de Martorell en la darrera edició dels Pressupostos Participatius. De fet, en va ser la proposta més acceptada, amb 474 vots. Així, les obres han consistit en la millora i adequació a la normativa d’accessibilitat del camí existent sobre el calaix ferroviari de l’AVE i la seva integració amb l’entorn urbà immediat, donant continuïtat al teixit urbà existent i unint els tres barris.

Tal com ha explicat l’alcalde, Xavier Fonollosa, “aquest camí ha estat molt reclamat pels veïns i l’hem dut a terme perquè aquestes són les petites coses que fan que els pobles millorin, entre tots anem evolucionant i fent del nostre municipi un lloc on es visqui millor”.

“Hem fet un camí de ronda en què es pot circular en bicicleta o a peu, i que alhora s’uneix amb altres camins: el que va cap al Torrent, o el circuit perimetral que arriba fins a la part de dalt de la Sínia. Hem volgut dur a terme una alternativa de mobilitat sostenible i circuits saludables i a peu, i per això hem posat també bancs. De mica en mica s’ompli la pica, i a poc a poc farem que aquest poble evolucioni i que, sobretot, no pari d’evolucionar”, ha expressat.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Per la seva part, la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza, ha destacat que aquest acte encetarà la Setmana de la Mobilitat Europea, a la qual l’Ajuntament se suma perquè “aposta per camins saludables, sostenibles i segurs, per fomentar el desplaçament a peu o en bicicleta. Amb aquesta finalitat, hem eixamplat el parc, i ara és un paviment dur perquè pugui passar tothom, gent amb cadira de rodes, cotxets, patinets… i també l’hem il·luminat, perquè pugui fer-se servir tot el dia”.

A banda del camí de ronda que s’ha inaugurat, la regidora ha recalcat que “també hem dut a terme un pàrquing amb 303 places, 8 per gent amb mobilitat reduïda i 4 amb punts de càrrega elèctrica”. A més, ha expressat la intenció de l’Ajuntament de “continuar treballant per tenir més espais saludables que puguem gaudir tots: grans i petits”.

Elisabeth Plaza, regidora de Serveis Urbans i Via Pública

El president de l’associació de veïns de Can Cases, Juan Ramón, s’ha mostrat molt agraït a tot l’equip de govern de l’Ajuntament de Martorell, i ha afirmat que ha estat un canvi per al barri.

Juan Ramón, president de l’associació de veïns de Can Cases

Després dels parlaments, s’ha iniciat una ruta per estrenar oficialment el camí de ronda i, en acabar, han començat les activitats pensades per a tota la família.

 

Font: La inauguració del camí de ronda entre Can Cases i La Sínia, inicia la Setmana Europea de la Mobilitat