La martorellenca Laia Garcia aixeca el campionat d’Espanya sub-14 d’escacs

Categories General

Laia Garcia ha aconseguit guanyar a Albacete el campionat d’Espanya sub-14 d’escacs amb la selecció catalana. El conjunt ha quedat líder de la competició per sobre de Madrid -amb 9 punts- i de les seleccions de Cantabria, Canàries, Astúries i Extremadura amb 8 punts. Els catalans hi van sumar 11 punts.

El ritme del joc era de 90 minuts +30 segons per jugada. El combinat de Garcia va fer un extraordinari torneig imposant-se en totes les partides excepte unes taules contra la selecció asturiana que, com dèiem, també ha finalitzat la competició en les primeres posicions.

Garcia va assegurar que es mostrava molt contenta amb el seu joc; especialment “el partit contra Madrid. Tots els meus companys van fer taules i jo vaig guanyar a l’actual campiona d’Espanya femenina”.

Laia Garcia, campiona d’Espanya sub-14 d’escacs

Al marge de millorar el nivell dels participants, cohesionar l’equip i gaudir d’una bona experiència, l’objectiu esportiu principal dels equips sub-14 i sub-16 era lluitar per les medalles: la sub-14 havia aconseguit la medalla de bronze i la sub-16 havia estat or en el darrer campionat.

Capitanejats i entrenats pel Michael Rahal, l’equip sub-14 estava format per tres dels millors jugadors de Catalunya (Daniel Salinas, Alex Villa i Xavier Mompel) i tres de les millors jugadores (Laia Garcia, Martina Lazaro i Catarina Domene). A cada ronda s’alineaven dos dels tres nois i dues de les tres noies, en les dues categories.

Cal recordar que Laia Garcia és una de les ambaixadores de Martorell com a ciutat europea de l’esport. Ja en 2021 va aixecar el campionat de Catalunya sub-12 i uns mesos després va finalitzar en la tercera posició del Campionat d’Espanya. D’altra banda, la selecció sub-16 va perdre l’encontre definitiu contra Valencia 3-1, tot i fer un campionat excel·lent, i va finalitzar la competició a la segona posició.

Font: La martorellenca Laia Garcia aixeca el campionat d’Espanya sub-14 d’escacs