La martorellenca Laia Garcia s’estrena amb una medalla de bronze al Campionat d’Espanya d’escacs

Categories General

La jugadora del Club Escacs Martorell, Laia Garcia, s’ha endut la tercera plaça del Campionat d’Espanya sub10 que s’ha celebrat a Salobreña (Granada) i en què hi ha participat com a integrant de la selecció catalana. La martorellenca ha disputat el seu primer torneig estatal després de començar a jugar a escacs ara fa un any i ha aconseguit trepitjar el podi.

La jove jugadora d’escacs, que també pren part en la lliga regular d’un dels equips del CE Martorell, ha participat en la categoria sub10, on hi juguen jugadors i jugadores de fins a 10 anys. En total, tres jugadores i nou nens catalans que han disputat les nou rondes del campionat a la localitat andalusa.

Del Baix Llobregat al bronze estatal

La martorellenca juga a escacs des de l’inici del curs 2019-2020, però la seva trajectòria està sent meteòrica. Per una banda, va proclamar-se campiona del Baix Llobregat representant el CE Martorell. La crisi sanitària provocada per la COVID-19 no ha permès disputar el campionat de Catalunya, així que la inscripció a l’estatal, que fins ara es decidia en funció del Campionat de Catalunya, ha estat lliure per part dels propis jugadors.

Garcia va inscriure’s a formar part de la selecció catalana i ha obtingut un dels premis grossos. En les nou rondes, n’ha guanyat cinc i n’ha perdut quatre més, el que l’ha dut a ser tercera a la taula, només superada per Laura Herrero (primera, amb 6 punts) i Martina Lázaro (segona, amb 5’5 punts). Garcia ha clos l’estatal amb 5 punts i en la posició número 30 de la classificació general (on s’hi sumen tant nens com nenes).

El paper de Catalunya a l’estatal ha estat decisiu, i és que Àlex Villa ha estat el millor jugador del torneig i Isaac Hermán ha estat tercer. En les deu primeres places, s’han classificat, en total, cinc jugadors catalans. Les nou rondes del campionat han tingut lloc a Salobreña i han seguit totes les mesures sanitàries indicades per les autoritats.

Font: La martorellenca Laia Garcia s’estrena amb una medalla de bronze al Campionat d’Espanya d’escacs