La Marxa de la Primavera se celebrarà el 24 de març i ja obre les inscripcions

Categories General

Diumenge 24 de març arriba la 31a Marxa de la Primavera , organitzada pel Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM). L’esdeveniment combina l’activitat esportiva i física amb la descoberta de l’entorn natural. A més de la caminada popular, la cita proposa diverses activitats d’aventura i de contacte amb la natura, per a tots els gustos i edats. Serà novetat un taller dedicat a la recuperació vegetal i un de rastres d’animals.

L’activitat principal de la Marxa és la caminada, que passa per paisatges molt diversos i amb un alt valor mediambiental, on a la flora i a la fauna se li suma un passat geològic. El tècnic d’esports del PMSAPM Albert Ginés detalla que “hi haurà dues modalitats: el recorregut llarg de 10,8 km i el curt, de 6,5 km”.

Totes dues partiran del Pavelló Esportiu Municipal (10.00h) i passaran pel Pont d’Anoia, la Roca Dreta, la Torre del Clos, Quatre Camins i la carena de la serra de l’Ataix. En arribar a una bifurcació, qui opti per la ruta llarga completarà un cercle al voltant del Montgoi, i els partidaris de la curta aniran cap a les Mines de Plom abans de retornar a Martorell. Hi haurà dos avituallaments: “A Quatre Camins i al trencall que baixa a Les Basses”.

Les inscripcions a La Marxa, gratuïtes, “ja són obertes a la pàgina web del PMSAPM fins divendres 22 de març a les 12.00h”. De manera presencial, s’admetran fins el dissabte 23 de març, al CIES (Centre Integral d’Esport i Salut) en horari d’obertura al públic.

Albert Ginés, tècnic d’esports de l’Ajuntament de Martorell

Tal i com ja va succeir l’any passat, la Colla de Geganters donarà el tret de sortida a la Marxa. Més tard, a les 12.00h, farà un concert-vermut a la plaça de l’Església i a partir de les 13.30h començarà un dinar, per al que cal inscripció prèvia.

També es proposen altres activitats: el Circuit d’Aventura i Tir amb Arc (a les Roques del Mateuet); l’Activitat d’Orientació (per un circuit circular abalisat de 2,5 km de recorregut amb sortida i arribada a Quatre Camins); la Marxa Nòrdica (recorregut guiat per tècnics especialistes per conèixer la tècnica de desplaçament amb bastons) i el ‘Més que bosc’ (circular de 7 km guiada per les Torretes i l’Ataix per descobrir i conèixer el patrimoni històric i arqueològic de la zona).

En aquesta edició no caldrà fer inscripció prèvia a cap activitat. Tothom qui vulgui es podrà adreçar al lloc indicat i registrar-se allà mateix.

Albert Ginés, tècnic d’esports de l’Ajuntament de Martorell

Aquest any es proposen dos nous tallers. D’una banda, el ‘Descobrim com s’estan recuperant les plantes’, un joc per conèixer les plantes més comunes a l’Ataix, aprendre a identificar-les i observar com s’estan recuperant de forma natural després de l’incendi. L’altra porta per títol ‘Quins animals viuen a la Serra de l’Ataix?’, un joc de descoberta dels animals més comuns a la serra i aprendre a identificar-los a partir dels seus rastres. Totes dues, de durades inferiors a una hora, es faran en diferents torns entre les 11.00h i les 13.30h a les immediacions dels Quatre Camins.

Per contra, aquest any no es farà l’activitat de reg, pel fet que Martorell és un dels 202 municipis del Sistema Ter-Llobregat que des del dia 1 de febrer van entrar en fase d’emergència 1 per sequera, fet que comporta, entre d’altres, la prohibició de regar les zones verdes i jardins.

Amb el segell verd

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat han posat les bases d’un nou ‘Segell Verd’, per fer més sostenibles ambientalment les activitats de muntanya. Aquest projecte iniciarà el període de proves aquest 2024, i preveu començar a distingir amb el ‘segell verd’ les proves de la Copa Catalana de Curses per Muntanya, i també tres curses fora del calendari oficial, entre les que hi figura La Marxa de la Primavera a Martorell.

La cita martorellenca també vol fer també una mirada cap a la inclusió, vetllant per a un entorn adaptat a la participació i possibilitats de tothom. Per exemple, en aquesta edició es  comptarà amb diferents recursos com la cadira Joëlette i les barres bidireccionals.

The post La Marxa de la Primavera se celebrarà el 24 de març i ja obre les inscripcions appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: La Marxa de la Primavera se celebrarà el 24 de març i ja obre les inscripcions