La multipremiada ‘La hija de un ladrón’ s’estrena divendres a la Casa de Cultura

Categories General

Cinema del Diable i la Regidoria de Cultura projecten La hija de un ladrón , dirigida per Belén Funes i protagonitzada per Greta Fernández. El film ha estat guardonat en els certàmens cinematogràfics més prestigiosos de l’estat i ara s’estrena a la Casa de Cultura aquest divendres, 28 de febrer, a les 20.00h, dins el Cicle Gaudí .

La Sara ha estat sola tota la seva vida. Té 22 anys i un nadó, el seu desig és formar una família al costat del seu germà petit i el pare del seu fill. El seu pare, Manuel, després d’anys d’absència i en sortir de la presó, decideix reaparèixer en les seves vides. La Sara sap que ell és el principal obstacle en els seus plans i decidirà allunyar-lo d’ella i del seu germà, explica Anna Lati, membre de l’associació Cinema del Diable.

Anna Lati, membre de Cinema del Diable

El drama suposa el debut en un llargmetratge de la realitzadora Belén Funes, qui va escriure el guió junt amb Marçal Cebrián, a partir del curtmetratge Sara a la fuga (2015), dirigit per Funes. L’actriu Greta Fernández comparteix protagonisme amb Eduard Fernández, el seu pare al film i a la vida real, i amb Àlex Monner.

La pel·lícula va ser guanyadora als 34ns Premis Goya a la Millor Direcció Novell i Greta Fernández va estar nominada a Millor Actriu Protagonista. Al Festival de Sant Sebastià 2019, Greta Fernández va guanyar la Concha de Plata a la Millor Actriu. I en els Premis Gaudí 2020 la cinta va fer-se amb el guardó a la Millor Pel·lícula en Llengua no Catalana, Millor Direcció i Millor Guió.

Font: La multipremiada ‘La hija de un ladrón’ s’estrena divendres a la Casa de Cultura