La nova Deixalleria Mòbil incrementa un 35% el nombre de residus recollits i amplia horaris

Categories General

La Deixalleria Mòbil ha augmentat un 35% el nombre de residus i materials recollits, des que es va renovar ara fa set mesos. La implicació dels veïns i veïnes de Martorell per fer una correcta recollida selectiva dels petits residus que no es poden llençar als contenidors ha estat un factor clau per aconseguir aquests bons resultats.

El mes de maig de 2019 va entrar en funcionament la nova Deixalleria Mòbil, un vehicle adaptat específicament per emmagatzemar una extens ventall de residus, amb un horari ampliat a les tardes de dilluns a divendres i matins de dissabte i amb una major freqüència de pas pels vuit punts de recollida.

El servei està gestionat pels treballadors del Centre Especial de Treball (CET) Can Cases, que té com a objectiu la integració de persones amb discapacitat intel·lectual al món laboral ordinari.

Fruit de tot l’anterior, en aquests set primers mesos, s’han recomptat més de 5.000 entrades de materials/residus, principalment, petits electrodomèstics (26%); ferralla (18%); piles (10%); roba i sabates (9%) i bombetes (6%).

Amb una mitjana de 400 usuaris al mes, els punts de recollida de més afluència són la plaça Pere Teixiné, la plaça de les Hores, la plaça Mare Caterina Coromina i la plaça de la Rosa dels Vents.

La prioritat de l’Ajuntament de Martorell és “avançar cap a un municipi amb menys residus i més eficient en l’ús dels recursos de què disposem, és a dir, adoptar l’estratègia de Residu Zero, basada en la prevenció, la reducció de generació de residus, la reutilització i la recollida selectiva”, assenyala el regidor de Medi Ambient, Albert Fernández.

Fernández continua que “amb la renovació del servei de Deixalleria Mòbil es volia incidir en una millora qualitativa i quantitativa de la recollida selectiva i així ha esdevingut des que va entrar en funcionament. Hem fet un pas endavant, però seguim treballant per portar a terme les polítiques ambientals que ens garanteixin un Martorell respectuós amb el medi ambient”.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient

Amb l’objectiu de consolidar aquest servei i continuar fomentant una òptima gestió dels residus entre la ciutadania, l’Ajuntament de Martorell amplia l’horari del servei de Deixalleria Mòbil, ara de dilluns a divendres matins de 9.00 a 14.00 h, tardes de 16.00 a 18.30 h i dissabtes, de 10.00 a 13.00 h i preveu portar a terme noves campanyes de conscienciació.

Podreu trobar més informació respecte a aquest servei i d’altres de recollida selectiva al web www.martorell/recicla o al telèfon 93 775 34 34 del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell.

Font: La nova Deixalleria Mòbil incrementa un 35% el nombre de residus recollits i amplia horaris