La Pastisseria Grau revalida presència al rànquing de les 50 millors de Catalunya

Categories General

La Pastisseria Grau , amb botigues a Esparreguera i Martorell, ha revalidat per tercer any consecutiu la seva presència al rànquing de les 50 millors pastisseries de tot Catalunya. Així ho ha decidit el jurat de la 6a Mostra Internacional de Pastisseria , que se celebra a Sant Vicenç dels Horts. Aquesta població va acollir dissabte al vespre el lliurament de guardons Fava de Cacau i els reconeixements a les 50 millors pastisseries del país .

“El premi és el reconeixement, el fet que se’ns reconegui, vegi i valori la feina que fem, més que no pas cap tipus de premi econòmic. Som una pastisseria que acumulem ja 5 generacions a Esparreguera, i això és una cosa que no passa en massa oficis. I a Martorell, el proper 7 de febrer farà 10 anys que hi som”, destacava la satisfeta propietària i gerent de la pastisseria, la Natàlia Grau.

Natàlia Grau, propietària i gerent de la Pastisseria Grau

El jurat d’aquest certamen de pastisseria el coordina l’especialista Marc Balaguer i l’integren professionals de reconegut prestigi en el sector, i que que no disposen de pastisseria en propietat.

Natàlia Grau explica que el funcionament “és una mica especial, ja que no es tracta d’un concurs en el que hi hagi unes bases amb unes normes a seguir per a que et presentis, sinó que el jurat es belluga durant tot el darrer any per Catalunya, va a les pastisseries i investiga tot el que fem i com funcionem sense que nosaltres en siguem conscients, i a partir d’aquí decideixen”.

Natàlia Grau, propietària i gerent de la Pastisseria Grau

Aquest factor sorpresa de la visita del jurat fa, per a la Natàlia Grau, que “estiguem constantment amb la necessitat i les ganes de fer coses noves, de crear, de sorprendre i d’intentar fer una bona feina de comunicació per a que ens vegin i sàpiguin què estem fent i poder exposar-ho”.

Natàlia Grau, propietària i gerent de la Pastisseria Grau

La pastisseria Grau remunta els seus orígens a Esparreguera l’any 1865, quan Nasi Simó va fundar un establiment al carrer Gran. El van rellevar tres generacions més, fins que l’hereva, la Rosa, es va casar amb un dels treballadors de l’obrador -l’Antonio Grau- i l’any 1990 van prendre el relleu amb el nom actual. El 2013, ja de la mà de la seva filla Natàlia -cinquena generació- van obrir una botiga a Martorell i ara també han ampliat el negoci amb un càtering. Aquesta nova dedicació els ha obert a un mercat molt més canviant, “que busca coses noves i que ens manté en actiu de manera constant”.

Natàlia Grau, propietària i gerent de la Pastisseria Grau

L’acte de dissabte formava part de tot un cap de setmana de Mostra Internacional de Pastisseria, un acte organitzat per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i el mestre vicentí Eugeni Muñoz -i amb el suport del Consorci de Turisme del Baix Llobregat i del Mercat de la Boqueria-. L’esdeveniment formava part de la 39a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica de la localitat baixllobregatina.

La cita va reconèixer tres pastisseries amb categories especials: la Pastisseria Escribà (Barcelona) com la més innovadora, la Confiteria Padreny (Reus) com la de major valor històric i la Pastisseria El Cigne (Manresa) pel seu dolç més singular -les ametlles de la llum-.

A més de desvetllar-se el rànquing, un dels punts centrals de la vetllada va ser el lliurament dels Guardons Fava de Cacau. Aquests van distingir de manera especial les millors pastisseries de cadascun dels set àmbits territorials del país: Hofmann, de Barcelona (Barcelona i comarques); L’Obrador, del Vendrell (Penedès); El Carme, de Vic (Catalunya Central); Tornés, de Girona (Comarques de Girona); Cal Jan, de Torredembarra (Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre); Tugues, de Lleida (Ponent), i Gil, de Llívia (Pirineus). Les altres 43 pastisseries reconegudes -entre elles, la Grau-, van rebre també el guardó acreditatiu.

Font: La Pastisseria Grau revalida presència al rànquing de les 50 millors de Catalunya