La Policia Local consciencia els escolars sobre civisme i seguretat a la via pública

Categories General

Del 10 al 14 de febrer, la Policia Local de Martorell ha dut a terme la part teòrica del programa de mobilitat segura a set escoles de Martorell. Alumnes de 2n, 4t i 6è de Primària han rebut a l’aula pautes per circular per la via pública amb civisme i seguretat. Les sessions pràctiques tindran lloc el proper mes de maig, adaptades a l’edat de cada grup.

El programa de mobilitat segura “ens permet millorar la convivència a la via pública, augmentar la seguretat vial, prevenir accidents i preparar els conductors del demà. Estem molt contents perquè el programa té una gran acollida per part de les escoles i les valoracions d’alumnes, mestres i policies són altes. És una iniciativa que hem de continuar millorant, potenciant i ampliant a d’altres àmbits”, afirma el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Lluís Sagarra.

Lluís Sagarra, regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat

Els estudiants de 2n treballen els rols de vianant i passatger del vehicle particular: com anar per la vorera, els passos de vianant, el semàfor, com baixar del cotxe o com cordar-se el cinturó de seguretat.

A 4rt curs aprofundeixen en el rol de passatger de transport públic, “com interpretar un recorregut, quines normes s’han de seguir per fer ús del transport públic en general i del bus urbà en particular”, detalla el cap de la Policia Local, Àngel Pérez.

Àngel Pérez, cap de la Policia Local

Els alumnes de 6è estudien el rol de conductor de bicicletes i ciclomotors. Segons Àngel Pérez, “aquest és un dels temes que més ens preocupen perquè la sinistralitat en motocicleta és molt lesiva”. A més, “fem pedagogia sobre els vehicles de mobilitat personal i l’ús d’aquests amb cura perquè puguin conviure amb altres vehicles rodats i amb els vianants”, apunta. Un altre aspecte important a tractar entre els alumnes d’aquesta edat és “el reforç d’actituds positives i evitar esser influenciats per conductes infractores o incíviques”.

Àngel Pérez, cap de la Policia Local

Durant aquest curs, la Policia Local també realitza sessions de mobilitat segura dirigida a alumnes d’ESO, del Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT), la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) Balmes i l’Escola d’Adults.

En aquests casos, “les sessions van orientades al consum de drogues o alcohol, ja sigui com a conductor, futurs conductors o com a passatgers de vehicles de conductors que puguin estar sota els efectes de begudes alcohòliques o consum de drogues”, comenta el cap de la Policia Local. A més, es tracta la tinença o consum de substàncies a la via pública.

Àngel Pérez, cap de la Policia Local

De cara al proper curs, la intenció és estendre el programa de mobilitat segura a la gent gran, un col·lectiu especialment sensible a la via pública.

Font: La Policia Local consciencia els escolars sobre civisme i seguretat a la via pública