La Policia Local reforça la formació en suport vital bàsic i ús de desfibril·lador

Categories General

Els agents i comandaments de la Policia Local de Martorell van duu a terme els dies 18 i 19 d’octubre una formació de reciclatge de suport vital bàsic, Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA), i control i tècniques d’hemostàsia en hemorràgia massiva. L’objectiu d’aquest curs és millorar l’assistència de ferits en intervencions policial fins a l’arribada del Servei d’Emergències Mèdiques.

El cap de la Policia Local de Martorell, el sergent Alfonso Sánchez, ha explicat “la formació es va duu a terme en dues sessions. Els agents van adquirir coneixements, estratègies i habilitats bàsiques per ser capaços d’afrontar una situació d’emergència, i van aprendre a fer ús dels desfibril·ladors automàtics, ja que tots els vehicles de la Policia Local en disposen d’un”. També s’ha afegit al material sanitari de dotació dels vehicles patrulla, elements per poder fer contencions d’hemorràgies en cas necessari.

Alfonso Sánchez, cap Policia Local

Recordem que, des de 2015, Martorell és ciutat cardioprotegida i compta amb una dotzena de desfibril·ladors a la via pública, a la majoria d’equipaments municipals. Els DEA van acompanyats de cartells informatius on s’explica de manera senzilla i amb el suport d’il·lustracions com s’han de fer servir i els procediments que s’han de seguir en cas d’un infart o una aturada cardíaca.

Els llocs on es poden trobar aquests aparells desfibril·ladors són el Centre de Patrimoni Històric La Caserna, a l’edifici de l’Ajuntament (carrer del Mur), al Complex Esportiu La Vila, a l’Ateneu, al Complex Esportiu Torrent de Llops, al CIES, al Pavelló Esportiu Municipal, a les Instal·lacions Esportives Municipals, al Complex Educatiu del barri Torrent de Llops i al Mercat Municipal.

The post La Policia Local reforça la formació en suport vital bàsic i ús de desfibril·lador appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: La Policia Local reforça la formació en suport vital bàsic i ús de desfibril·lador